08 Aftermarket Head Unit No sub???? - Ford Powerstroke Diesel Forum
6.4 Electronics Discussion TV's, Radios, everything electric and NON-Performance.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 6 Old 03-19-2014, 05:15 PM Thread Starter
Bump To Pass!!




 
toren302's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: Monroe, WA
Posts: 11,821
Thanks: 129
Thanked 956 Times in 848 Posts
Mentioned: 205 Post(s)
Quoted: 1520 Post(s)
Feedback Score: 1 reviews
08 Aftermarket Head Unit No sub????

I searched and could not find an awnser...so Ill start this thread. I just traded the 6.0 in my sig for an 08 lariat 6.4. It has the factory sub and amp in the back but it puts no sound out. The head unit is a Pioneer X8550BT. The steering wheel controls work but no sub. Any Ideas???



To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

toren302 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 6 Old 03-19-2014, 07:06 PM
Fueling M.A.D. Everywhere
 
CountryAggie's Avatar
 
Join Date: Sep 2011
Location: Rockwall, TX
Posts: 1,898
Thanks: 4
Thanked 48 Times in 29 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 1 reviews
Have you taken the head unit out to check the wires? Could be the factory sub was not connected to the aftermarket unit.


Sent from AutoGuide.com App

-Tyler
Texas A&M c/o 2010


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.



To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.



To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
CountryAggie is offline  
post #3 of 6 Old 03-21-2014, 07:45 AM Thread Starter
Bump To Pass!!




 
toren302's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: Monroe, WA
Posts: 11,821
Thanks: 129
Thanked 956 Times in 848 Posts
Mentioned: 205 Post(s)
Quoted: 1520 Post(s)
Feedback Score: 1 reviews
Yep did that...

I case anyone searches this on google. The factory ford sub and amp cannot be used with a aftermarket stereo. One would need a small low powered sub amp and then feed the ford sub from there. The factory amp is propriatary and will not work correctly with out the factory head unit.



To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

toren302 is offline  
post #4 of 6 Old 03-21-2014, 09:09 AM
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
 
ZMANN's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 17,355
Thanks: 828
Thanked 887 Times in 856 Posts
Mentioned: 108 Post(s)
Quoted: 1194 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
u would think they would make an adapter/converter ?

.
.
.
Please donate to DTR Ron's Memorial

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

We Miss you Ronnie
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.



To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
ZMANN is offline  
post #5 of 6 Old 03-21-2014, 09:26 AM Thread Starter
Bump To Pass!!




 
toren302's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: Monroe, WA
Posts: 11,821
Thanks: 129
Thanked 956 Times in 848 Posts
Mentioned: 205 Post(s)
Quoted: 1520 Post(s)
Feedback Score: 1 reviews
Nope according to all who I have talked to it is an issue with fords amp. You can bypass it with a SMALL A/M amp, and just use the factory sub speaker wires and run it that way. I tried yesterday and it will work but the sub is full range not low pass, and it will turn up as loud as the speakers so all you hear is the sub. The factory sub I belive is rated at like 50watts thats it.



To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

toren302 is offline  
post #6 of 6 Old 04-10-2014, 11:14 PM
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 9
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
there is a harness that will work to turn on a sub its a best kits 5800r. might have to put a resistor inline to get rid of amp turn on pop
sprout9303 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome