Bluetooth SYNC question/problem - Ford Powerstroke Diesel Forum
6.4 Electronics Discussion TV's, Radios, everything electric and NON-Performance.

User Tag List

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 6 Old 01-22-2013, 02:34 PM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Dec 2012
Location: Mansfield, TX
Posts: 17
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Bluetooth SYNC question/problem

I tired searching and came up empty handed. I have a 2010 Lariat with SYNC and was just wondering if anyone has any issues connecting their phone or ipod with bluetooth?

For example I have a HTC Evo 4g, I can have my bluetooth on and when I get in the truck it will say connecting followed by "NO BT DEVICE FOUND". I then have to manually go to the bluetooth settings on my phone and connect to SYNC and then the bluetooth settings on my truck and connect to my phone lol. It's a bit of a hassle and was just wondering if anyone had any advice.

The ipod connects a lot easier but occasionally when I get back in my truck having left my ipod connected and on the song sounds as if it were skipping, just like a scratched cd. It only does this for about 10 seconds so not near as annoying as my phone.

Sorry for the long rant, but this problem has been driving my nuts! Any help is greatly appreciated .

1999 Chevrolet 1500 ECSB Z71, Dick Cepek 6.5'' lift, 35/12.5/17 BFG M/T on MB Shakers, Flowmaster 40 series exhaust, JEGS Cutouts, Sylvania silverstar ultras

2010 Ford F-250 CCSB FX4 Lariat, stock for now...
99CepekZ is offline  
post #2 of 6 Old 01-23-2013, 09:29 AM
Powerstroke.org Rookie
 
eezy_c's Avatar
 
Join Date: May 2012
Posts: 8
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Bluetooth SYNC question/problem

Did you set your phone when you forst connected to your Bluetooth as your primary phone or set up?


Sent from AutoGuide.com App
eezy_c is offline  
post #3 of 6 Old 01-23-2013, 01:35 PM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Dec 2012
Location: Mansfield, TX
Posts: 17
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by eezy_c View Post
Did you set your phone when you forst connected to your Bluetooth as your primary phone or set up?


Sent from AutoGuide.com App
Yes, I deleted all previous devices that were stored in the truck and set mine as primary.

1999 Chevrolet 1500 ECSB Z71, Dick Cepek 6.5'' lift, 35/12.5/17 BFG M/T on MB Shakers, Flowmaster 40 series exhaust, JEGS Cutouts, Sylvania silverstar ultras

2010 Ford F-250 CCSB FX4 Lariat, stock for now...
99CepekZ is offline  
post #4 of 6 Old 01-27-2013, 07:19 PM
Member
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 35
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
dont't know if this will help but I have exact same truck and exact same phone and when I first got the phone it worked great once I got it all set up, but then I installed a battery saver app and it would never work unless I went in to settings on evo and made it search for it, total pain! uninstalled app and its great again, if you have any battery or task killers it screws it all up
rdehaven1d is offline  
post #5 of 6 Old 01-28-2013, 09:46 AM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Dec 2012
Location: Mansfield, TX
Posts: 17
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by rdehaven1d View Post
dont't know if this will help but I have exact same truck and exact same phone and when I first got the phone it worked great once I got it all set up, but then I installed a battery saver app and it would never work unless I went in to settings on evo and made it search for it, total pain! uninstalled app and its great again, if you have any battery or task killers it screws it all up
Haven't tried yet but I think that might be the culprit, I have a 2 battery defender apps so I'll try deleting them and see if that works. Although now I'll have the problem of my phone only staying charged for 5hrs lol.

1999 Chevrolet 1500 ECSB Z71, Dick Cepek 6.5'' lift, 35/12.5/17 BFG M/T on MB Shakers, Flowmaster 40 series exhaust, JEGS Cutouts, Sylvania silverstar ultras

2010 Ford F-250 CCSB FX4 Lariat, stock for now...
99CepekZ is offline  
post #6 of 6 Old 01-28-2013, 08:25 PM
Member
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 35
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
yeh that sucks! Its a pain but I jus drag top menu down turn on bluetooth and then when I get to work I turn off blue tooth, mobile network, and wi fi. After a couple days it becomes habit and not so bad and that way it will last all day. If someone sends you a pic or leaves you a voicemail it will say call for new voicemail or unable to download so you will know then you just have to turn network on to get that stuff. I have lookout app for security and I think it helps a little with the battery. I think I heard the one called juice defender that is battery app actually works with bluetooth ok but that is just hear say
rdehaven1d is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome