HID Help - Ford Powerstroke Diesel Forum
6.4 Electronics Discussion TV's, Radios, everything electric and NON-Performance.

Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 12-15-2011, 06:07 PM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Oct 2010
Posts: 16
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
HID Help

I bought two HID kits from DDM (big mistake), one for headlight and one for fog lights. I had them about 10 months and one of the bulbs in the headlights went out. I went through the aggravation of send mine back and getting new ones. I got the new ones in yesterday which included a new wiring harness, what a PITA. Now if I unlock with the keypad or the key fob the headlights flash on and off very quick. Then I get into the truck and turn the headlights on and have to turn the switch over and over for them to come on. I have turned it 3 times and they came on and I have done it as much as 35 times. Does anybody have any advice on what to check. I have checked connections and they all seem good. Could it be that the ground on the passenger side is not good enough? The driver side is ground to the battery. The passenger side is piggybacked onto one of the screws that holds the headlights in. Of course I created a new case with DDM last night and no response from them today. Thanks
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 12-21-2011, 02:09 AM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Dec 2011
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Did you use the harness that came with the kit ?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 12-21-2011, 02:53 AM
Member
 

Join Date: Jun 2011
Location: North Mississippi
Posts: 77
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
I have the same kit you do and I had a problem with my passenger side ground, but it only affected the passenger side headlight. The other side came on just fine. I would double check all the connections before I blamed it all on DDM. I have ordered 4 sets of HID's from them and all have worked perfectly.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 12-21-2011, 06:22 AM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Oct 2010
Posts: 16
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by Slowstroker View Post
Did you use the harness that came with the kit ?
Yes I did, I sent photos and info to them and they are sending me another harness.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old 12-21-2011, 06:23 AM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Oct 2010
Posts: 16
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by Pmac21 View Post
I have the same kit you do and I had a problem with my passenger side ground, but it only affected the passenger side headlight. The other side came on just fine. I would double check all the connections before I blamed it all on DDM. I have ordered 4 sets of HID's from them and all have worked perfectly.
Where did you put the ground on the passenger side? They are sending me another harness so hopefully part of the problem lies in a defective harness and the other in me choosing a bad place for the ground.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #6  
Old 12-21-2011, 09:55 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Jun 2007
Posts: 288
Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 1 reviews
I put the ground to the body. Be sure to clean any paint away, then use dieelectric grease on the connector. Should be good to go.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #7  
Old 12-21-2011, 10:00 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Oct 2009
Posts: 694
Thanks: 2
Thanked 7 Times in 7 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by jasonmilford View Post
Where did you put the ground on the passenger side? They are sending me another harness so hopefully part of the problem lies in a defective harness and the other in me choosing a bad place for the ground.
You can always check by using a jumper from the ground wire to the neg. terminal on the battery to make sure/rule out a bad ground.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 02:24 AM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors