4x4 not working, plastic pieces in hubs - Ford Powerstroke Diesel Forum
User Tag List

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 5 Old 04-17-2013, 05:05 AM Thread Starter
Compression Ignition Addict
 
Poweystroke96's Avatar
 
Join Date: May 2009
Location: CT
Posts: 400
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
4x4 not working, plastic pieces in hubs

Last night my 4x4 wouldnt engage when i wanted to do a boosted launch, the hubs wouldnt turn very well either, so i read a little last night and found that it sounded like an easy job to take out and lube up the hubs to make them slide easier and hopefully work properly. I took one out this morning when i got to work to find little plastic pieces inside the hub, anyone have any ideas?

truck is a 2008 f250 with auto hubs and electronic switch

2008 f250 lariat ccsb
mini maxx with custom tunes
Sb intake
delete pipes with mbrp exhaust
Poweystroke96 is offline  
post #2 of 5 Old 05-02-2013, 07:45 PM
Compression Ignition Addict
 
Skorchrock's Avatar
 
Join Date: Oct 2012
Location: Texas
Posts: 200
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
I know what youre talking about. I have NO idea what they do but when I pulled my hubs to clean them and re grease I found that black plastic cage looking thing had been coming apart. Shiiii! I just cleaned it all out, greased the damn things and popped them back in. Seems to be working fine. I assume you have manual locking front hubs?

Skorchrock is offline  
post #3 of 5 Old 06-28-2015, 04:55 AM
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Oct 2014
Posts: 6
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by Poweystroke96 View Post
Last night my 4x4 wouldnt engage when i wanted to do a boosted launch, the hubs wouldnt turn very well either, so i read a little last night and found that it sounded like an easy job to take out and lube up the hubs to make them slide easier and hopefully work properly. I took one out this morning when i got to work to find little plastic pieces inside the hub, anyone have any ideas?

truck is a 2008 f250 with auto hubs and electronic switch
Did you ever figure out what the deal is with this? I started hearing a ticking noise coming from mine and had the plastic pieces in mine too when i took it out. Everything seems to be working fine but that **** can't be normal and the noise is drivin me crazy..
jwithers2005 is offline  
post #4 of 5 Old 06-28-2015, 06:01 AM
Compression Ignition Addict
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 4,365
Mentioned: 3 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 48 Post(s)
Thanks: 6
Thanked 137 Times in 130 Posts
Feedback Score: 2 reviews
just replace the lock-out hubs. very easy job
drunk on diesel is offline  
post #5 of 5 Old 06-28-2015, 08:16 PM
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Oct 2014
Posts: 6
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by drunk on diesel View Post
just replace the lock-out hubs. very easy job
you've had this problem yourself?
jwithers2005 is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome