4wd noises - Ford Powerstroke Diesel Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 6 Old 01-25-2011, 06:13 PM Thread Starter
Compression Ignition Addict
 
ezzrider's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: Tampa Bay Area
Posts: 246
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
4wd noises

I have an 08 6.4 4x4 Lariat Crew Cab. Everytime I initially put my truck into 4wd I hear a squeaking noise that sounds like it is coming from my drivers side front wheel or that area. It squeaks as the wheel rotates. The sound goes away after a little while or I guess when the front drive warms up. I have had my truck checked by the dealer 4 different times. They have been unable to find the problem. The squeak is very audible and noticeable but goes away after the hub warms up. Has anyone else had this issue. I will be taking my truck in later this week for my 50,000 mile service. I started complaining about this at 35,000 miles when my truck was under the bumper to bumper warranty but the powertrain should still be covered till 60,000 miles. I do not want to run out of warranty and then have Ford find there is some major issue.
ezzrider is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 6 Old 01-28-2011, 04:03 PM
Compression Ignition Addict
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 363
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: -1 reviews
I have the squeak as well. Doesn't seem to affect anything though

2009 LARIAT 4x4 PSD
[Upgrades]
-2.5"King Coilovers & Bypass system
-Deaver Full leaf kit
-Kumho Kl71 37x13.5x20
-310 Spartan Tune & TCM
-5" Flo Pro Dpf / Cat Delete
-Spearco Intercooler
-AFE Intake & Pro-Guard 7
-Twin Viair 480C On Board Air System
-Nathan K5LA Running @ 200 Psi
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

-55 Watt HID & Fog
-Titan 51 Gallon Fuel Tank

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
2005josh2006 is offline  
post #3 of 6 Old 01-28-2011, 06:56 PM Thread Starter
Compression Ignition Addict
 
ezzrider's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: Tampa Bay Area
Posts: 246
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Well I am not certain if it affects anything or not. There should not however be any squeak at all when placed in 4 wheel drive. That means there is something wrong but what I am not certain. If I were to attempt to sell my truck I will guarantee any prospective buyer would have issues with the squeak. I will have my truck back into the dealer on Monday and I have again asked the noise be checked out. I will let you know if they find anything.
ezzrider is offline  
post #4 of 6 Old 02-06-2011, 10:30 AM
Member
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 39
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Mine does it too. Did it real bad during the snow earlier this week.
DFW64 is offline  
post #5 of 6 Old 02-06-2011, 11:33 AM
Member
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 53
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
My 08 6.4 diesel did made the same noise. Replacement of the front hub on drivers side was what fixed my problem.
sau4u is offline  
post #6 of 6 Old 02-06-2011, 02:17 PM Thread Starter
Compression Ignition Addict
 
ezzrider's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: Tampa Bay Area
Posts: 246
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
The ford dealer said the problem was in the passenger side brake sensor. They found where it had been rubbing. Do not ask me how putting my truck in 4wd would affect the brake sensor. They found this after looking for the problem 4 different times. All I can say is it has not made the noise again since I left the ford dealer. Hopefully it is fixed.
ezzrider is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome