egr problem - Ford Powerstroke Diesel Forum
6.0L Problems Forum Having Trouble? Post here

Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 01-25-2007, 02:58 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Nov 2006
Location: forest lake, minnesota
Posts: 2,295
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
egr problem

do the 04's have a problem with there egr's cuz ive already brought mine in for a p404 code about a month and a half ago and now the code is back. they only cleaned it last time. i guess im wondering if there is a better aftermarket one or will i just keep having to bring it in a pay the 100 deductible. or do i just have to clean it myself or ?????? any help would be nice
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 01-25-2007, 03:20 PM
im fat and ugly


 
Join Date: Aug 2006
Location: Shreveport, LA
Posts: 15,684
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
Feedback Score: 0 reviews
try cleaning it yurself this time and if that dont get it you might want to look into getting another
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 01-26-2007, 02:11 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Jan 2006
Location: Schwenksville, Montgomey County, Pa.
Posts: 327
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
The other alternative is get a SCT Xcal2 and have the EGR turned off in the PCM. Just remember to return the truck to stock before taling to the dealer for service. Keith
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 01-26-2007, 03:19 AM
ADMIN AND TECH


 

Join Date: Oct 2006
Location: winston salem north carolina
Posts: 9,208
Thanks: 0
Thanked 4 Times in 4 Posts
Feedback Score: 0 reviews
there are other components that can cause a p0404 code beside the egr itself, ebp sensor and turbo sticking can also cause this concern , if it hasnt been long since repair id take it back and complain
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old 01-26-2007, 03:21 AM
ADMIN AND TECH


 

Join Date: Oct 2006
Location: winston salem north carolina
Posts: 9,208
Thanks: 0
Thanked 4 Times in 4 Posts
Feedback Score: 0 reviews
oh yeah ,just because they cleaned it doesnt mean it stil an be sicking and sil be an egr problem ,try and get tem to replace it they can do that also if the valve is bad
Reply With Quote Quick reply to this message
  #6  
Old 01-26-2007, 04:54 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Aug 2006
Posts: 280
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
does the truck sound different at any time with the EGR turned off?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #7  
Old 01-26-2007, 07:12 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Jan 2006
Location: Schwenksville, Montgomey County, Pa.
Posts: 327
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
My 04 sounds different at idle with the EGR turned off. I can't describe it but it is different. Keith
Reply With Quote Quick reply to this message
  #8  
Old 01-26-2007, 11:49 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Nov 2006
Location: forest lake, minnesota
Posts: 2,295
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
no, i dont know what it sounds like with it turned off, i should have said that i have a hyperpac and theres no option to turn it off. i just herd that the 04's had problems with this. its runing fine now but the when i got my hyperpac thats when i noticed the code and it went for about 2 months before it started to burn that white smoke and have no throttle responce.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #9  
Old 03-25-2007, 05:03 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Dec 2006
Location: Lockport IL
Posts: 4,297
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 7 reviews
Send a message via AIM to dereku
just dissconnect it, i did and got a few extra pounds of boost around 60mph and a huge drop in EGTs i never see over 1100 anymore
Reply With Quote Quick reply to this message
  #10  
Old 04-10-2007, 04:58 PM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Apr 2007
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
I unplugged mine..Everything works great..Put a glad zip lock bag on it with zip tie..Been that way for a year..I plug it back in when i go to dealer for service..( no codes or lights)
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 08:56 PM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors