New Problem - Ford Powerstroke Diesel Forum
6.0L Problems Forum Having Trouble? Post here

Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 03-23-2009, 07:08 AM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Mar 2009
Posts: 27
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
New Problem

I have a 03 with 113k on it. The other day I was going down the highway 70-75mph. went to pass someone, gradually accelerated as I was passing. My truck started to buck and puff out black smoke as I was making the pass. I just changed the air and fuel filters. I pulled the egr it was pretty clean, cleaned it anyway. Any ideas?
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 03-23-2009, 09:32 AM
Powerstroke.org Fanatic
 

Join Date: Jan 2008
Location: Glasgow,MT
Posts: 115
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
could be loosing high pressure oil. thats what mine started doing at first, then it finally had enough and didn't have enough power to move itself in 4low.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 03-23-2009, 09:47 AM
Premium Member
 

Join Date: Feb 2007
Location: Wisconsin
Posts: 1,366
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Does it have a check engine light on?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 03-23-2009, 10:35 AM
Powerstroke.org Fanatic
 

Join Date: Jan 2008
Location: Glasgow,MT
Posts: 115
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
nope. no real codes either. just egr (welded shut) and once had a #6 misfire code, thats it. I have a video on my phone of it trying to make it back to my yard when it died.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old 03-25-2009, 02:27 PM
Powerstroke.org Fanatic
 

Join Date: Jan 2008
Location: Glasgow,MT
Posts: 115
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
SAWEEET!

Reply With Quote Quick reply to this message
  #6  
Old 03-25-2009, 04:56 PM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Mar 2009
Posts: 27
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
I don't have a check engine light on. I brought it to the dealer today so they can scan for codes. I hope to hear from them tomorrow. I just want them to tell me what they find if anything, and I'll try to fix what ever on my own.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 02:42 PM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors