'04 Excursion, need help - Ford Powerstroke Diesel Forum
6.0L Problems Forum Having Trouble? Post here

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 3 Old 02-22-2009, 05:55 PM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
'04 Excursion, need help

I've got an 04 6.0 Excursion that I bought new. It has 225k mi on it and has had an injector problem since about 15k mi. Ford fixed it several times and I have had it in the shop 4 times since the warranty went out. The problem is always the same. It cranks hard and seems to be running on less that 8 cylinders. It takes forever to warm up. It has no acceleration and actually boggs down if you try and step on it. When it gets good and warmed up, it will run OK but not strong like it should. The last time in the shop Ford replaced all injectors and just about everything else including the "brain" as they call it. I have gotten about 15k out it and it is right back cranking hard,missing and has no power.

Can anybody help?

Thanks,

Buck Gardner
Memphis TN
buck@buckgardner.com
901 946 2996 ofc
Buck Gardner is offline  
post #2 of 3 Old 02-23-2009, 05:34 PM
Compression Ignition Addict
 
AvroAero's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Bolton
Posts: 786
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Any coolant loss?


2004 Ford Excursion 6.0
-SCT livewire w/ innovative extreme tunes
-Banks monster exhaust
-Zoodad
-05 conversion w/ harley headlamps & HIDs
-Viper 5900 remotestart/alarm
-ARP studs
-EGR delete
-Defender roof rack with 600W of light
-whelen hideaway strobes
-Sound off Predator dual red-red
-Whelen 500 4 amber 2 blue
AvroAero is offline  
post #3 of 3 Old 02-24-2009, 05:44 AM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
No coolant loss. The problem has been and continues to be with the injectors is what I think. It has always had a problem with cranking hard, idling rough and no power. It boggs down when I put the pedal down to accelerate.

Thanks,

Buck Gardner
Buck Gardner is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome