Problem with my 6.0L, need help/advice! - Ford Powerstroke Diesel Forum
6.0L Problems Forum Having Trouble? Post here

Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 01-20-2009, 07:30 AM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Aug 2008
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Problem with my 6.0L, need help/advice!

I have my truck parked for the winter right now, but a month ago when it started to get cold out, the day before I put it in storage, it was running strange. It started fine and ran fine for the most part, but when I slowed down or came to a stop and tried rolling again, it would hesitate. I could press the accelerator as much as I wanted but it wouldn't rev up the engine, it would just sit there, if i pumped the fuel a bit it would slowly come back to life. When I would try and get it going by pumping the fuel it seemed to be blowing alot of smoke out, rich smelling smoke, which seemed white(although it was just probably white due to the cold?). Once it was going I could drive it down the highway and seemed to have no issues at all.

Any idea of what I am into here? what could cause these symptoms?
Thanks in advance

By the way I have:
2004 F250 Harley Edition (100 000miles)
4" straight pipe
Diablo Sport programmer(came with the truck)
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 01-20-2009, 07:59 AM
Premium Member
 

Join Date: Jan 2007
Location: Williamsburg, Ohio
Posts: 1,049
Thanks: 0
Thanked 3 Times in 3 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Have you checked all the obvious stuff like the fuel filters?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 01-20-2009, 08:01 AM
Powerstroke.org Fanatic
 

Join Date: Nov 2008
Location: San Antonio
Posts: 134
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Sounds like a egr problem same thing happen to me while driving back from Florida stop at a dealer b/c it got so bad where I could hold the gas down and nothing but smoke comin out cost me about 250 I think. Take it in and see what they say cost about 75 bucks to just have'em look at it could be a injector going out to.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 01-20-2009, 08:16 AM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Aug 2008
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by screamin7.3 View Post
Have you checked all the obvious stuff like the fuel filters?
Fuel filters were replaced not too long ago, I have a new set ready to put in once the weather warms up. That will be the first thing I look into.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old 01-25-2009, 08:45 AM
Powerstroke.org Fanatic
 

Join Date: Apr 2008
Location: NM
Posts: 95
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via AIM to thomas5853
I had something similar happen to me, but it was much worse. It ended up being the #2 and #4 fuel injecters. After all the work at the dealership and $835 dollars later. It runs fine. I have been using the 2-stroke oil additive since & it has been running better as well. I usually have premixed for 12 gallons or about 1/2 tank remaining when I get fuel.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #6  
Old 01-25-2009, 08:48 AM
Jon
Guest
 
Posts: n/a
!

Does it continually start hard cold and then get better as it warms up?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #7  
Old 01-25-2009, 08:50 AM
Powerstroke.org Fanatic
 

Join Date: Apr 2008
Location: NM
Posts: 95
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via AIM to thomas5853
Mine only did a few times, before the injector failure. Other then that, it has been running fine.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #8  
Old 01-25-2009, 03:41 PM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Aug 2008
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by Jon View Post
Does it continually start hard cold and then get better as it warms up?
I only had trouble the day before I parked it, so I'm not totally sure. But it seemed the temperature didn't affect it all that much. I guess I'll have to wait till spring to see what is going on, Better start saving for repairs now though.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #9  
Old 01-25-2009, 03:50 PM
Member
 

Join Date: Nov 2007
Location: Fort Dodge
Posts: 43
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via Skype™ to RED99SD
Sounds exactly like mine last week, was the EGR.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 12:08 PM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors