Engine Codes - Ford Powerstroke Diesel Forum
6.0L Problems Forum Having Trouble? Post here

Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 01-14-2009, 07:50 AM
Powerstroke.org Fanatic
 

Join Date: Nov 2008
Location: San Antonio
Posts: 134
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Engine Codes

So I'm messing around with my sct livewire today wanted to check all the settings and stuff so saw something about codes so i checked em out there was 4 on there

P0603 Powertrain Control Module Keep Alive Memory (KAM) Error
P0670 Glow Plug Module Control Circuit
p0683 Glow Plug Module Control Circuit
p0000 N/a


Well the p0603 is this from the tunes?

So i reset them and drove the truck around after retuning home there was only 1 code on P0670 Every time i try and start my truck it take about 4 cranks and its up and running with no problem buddy of mine has a 05 f250 about same miles and his takes 1-2 cranks.

As of right now there is noting wrong with the truck that i can see there is no engine light on every thing seems to be working fine. Other then my glow plug control might be going out.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 01-14-2009, 08:15 AM
ADMIN AND TECH


 

Join Date: Oct 2006
Location: winston salem north carolina
Posts: 9,242
Thanks: 0
Thanked 4 Times in 4 Posts
Feedback Score: 0 reviews
ill agree with the module maybe goin out , if the truck is starting fine dont sweat it
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 01-14-2009, 08:20 AM
Powerstroke.org Fanatic
 

Join Date: Nov 2008
Location: San Antonio
Posts: 134
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Yeah not really sweating it just wanted to know if anyone else had this problem and stuff but thanks for the fast reply
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 01-14-2009, 11:41 AM
Powerstroke Techie

 

Join Date: Jun 2008
Location: Brampton, Ontario, Canada
Posts: 2,584
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
By the codes listed, it sounds like your glow plug control module has failed. This would explain why it takes about 4 cranks to get the engine started cold. Replacement is just a matter of two 10mm nuts and two electrical connectors away, on your passenger side valve cover beside the ICP sensor.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old 01-14-2009, 11:59 AM
Powerstroke.org Fanatic
 

Join Date: Nov 2008
Location: San Antonio
Posts: 134
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Just called ford they told me the glow plug control module is about 220.00 + tax sound about right? I think it could wait another oil change before I fix it.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 12:08 PM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors