???????????????????????????? - Ford Powerstroke Diesel Forum
6.0L Problems Forum Having Trouble? Post here

Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 01-01-2009, 07:55 AM
Member
 

Join Date: Nov 2008
Posts: 78
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
????????????????????????????

ok here's the deal.....i always let my truck warm up 10 minutes before driven it . yesterday i didn't i jump it started it let it run for like 2 minutes took off and when i started to get on it the truck started bucking & missing !! i let up on the throttle and drove after 4 or 5 miles i hammered it and it was fine ! should i be worried??
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 01-01-2009, 08:35 AM
Member
 

Join Date: Oct 2008
Location: Ashland Va
Posts: 45
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Possiable scat in the fuel tank or filters. Cold fuel does not flow as good as warm fuel.HPOP can also be effected by thick engine oil . Have you changed the oil recently ?

I am guilty of no warm up. In rev before I let off the key.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 01-01-2009, 09:11 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Jul 2006
Location: Covington Tennessee
Posts: 450
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Why on earth would anyone wanna let there truck warm up for 10 mins. Try changing the oil. My wifes truck runs like PooP when shes late for an oil change.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 01-01-2009, 09:26 AM
Member
 

Join Date: Nov 2008
Posts: 78
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
i had a 3 codes and i cant find what they are p0004 , p0005 , p0015
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old 01-01-2009, 04:28 PM
Member
 

Join Date: Dec 2008
Location: Portland Oregon
Posts: 56
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Do you run BIO FUEL???

Sounds like a Cold Start issue, Glow plugs, bad injector(s) or possibly, filter clog, if your water in fuel light is not on, then change both Fuel Filters, and check them for signs of rust or fuel tank lining on the filter element. one of my fleet trucks we recently bought had a simalar problem, ran like crap in the morning untill it got fully warm, it turned out that the previous owner had run a high level of Bio fuel, as in B20 or higher, and it ate the fuel lining out of the tank, causing filters to plug prematurely and a couple of injectors to fail, in all Filter change, new tank, system flush, and 2 new injectors to fix the problem, ouch, good luck with yours.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #6  
Old 01-01-2009, 04:33 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Nov 2006
Location: forest lake, minnesota
Posts: 2,297
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by BudDog View Post
Why on earth would anyone wanna let there truck warm up for 10 mins. Try changing the oil. My wifes truck runs like PooP when shes late for an oil change.
i let my truck warm up for ten min..................
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 04:18 AM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors