6.0 no start new parts/turbo - Ford Powerstroke Diesel Forum

6.0L Problems Forum Having Trouble? Post here

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 2 Old 02-16-2014, 12:07 PM Thread Starter
Serving Our Country!
 
mustangcobrajc's Avatar
 
Join Date: Nov 2013
Posts: 203
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 1 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Question 6.0 no start new parts/turbo

Hey, i just got done draining my coolant, replaced my turbo, new egr hose and o rings, new thermostat, and coolant filter. I got it all back together and now it wont start at all. Ive checked everything and it is all back together and plugged everything back in. Truck ran fine before i parked it two days ago but now it wont start. It turns over fine but cant get it to fire. Anything that would cause this to just happen all of a sudden? My SCT Livewire reads no codes, Im thinking of putting it back to stock and see if that changes anything since it is a different turbo but i dont think that would cause a no start. Ive unlplugged the icp sensor and still nothing......Just checked my FICM with my tuner and when under the hood and checked screw #4 on my set up and its reading -.03V....Could it be unplugged somewhere or is the ficm fried. Possible fuse? I also noticed no injector clatter when turn the key on but prob due to 0V at the FICM

05 F350 Harley CCLB 6.0L SOLD!!!
General Grabber AT2 315/75-16 w/Newton 2.5" Level
5" Diamond Eye Turbo-back Straight pipe
Garret Stage 1 Turbo, ARP head studs
Sinister EGR delete, Sinister Coolant Filter
High Idle, CCV MOD to atmosphere
Blue Spring
Mag-Hytec trans pan and Diff cover
SCT Livewire 5015 custom tuned by Quicktricks

Last edited by mustangcobrajc; 02-16-2014 at 01:22 PM.
mustangcobrajc is offline  
post #2 of 2 Old 02-16-2014, 02:33 PM Thread Starter
Serving Our Country!
 
mustangcobrajc's Avatar
 
Join Date: Nov 2013
Posts: 203
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 1 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Well sorry to even waist everyones time with this thread. I moved the FICM a little and the plug closest to the front just fell out. So apparently the person before broke the clips because it wont even click back in. Works fine now and started right up after 3 tries.

05 F350 Harley CCLB 6.0L SOLD!!!
General Grabber AT2 315/75-16 w/Newton 2.5" Level
5" Diamond Eye Turbo-back Straight pipe
Garret Stage 1 Turbo, ARP head studs
Sinister EGR delete, Sinister Coolant Filter
High Idle, CCV MOD to atmosphere
Blue Spring
Mag-Hytec trans pan and Diff cover
SCT Livewire 5015 custom tuned by Quicktricks
mustangcobrajc is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome