White smoke intermittently feels a little rough at idle - Ford Powerstroke Diesel Forum
6.0L Problems Forum Having Trouble? Post here

User Tag List

LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 1 Old 02-07-2014, 09:48 AM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
Join Date: Feb 2014
Posts: 3
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
White smoke intermittently feels a little rough at idle

I have a early 03 6.0. Sometimes at idle my truck will pour white smoke out the tail pipe and smell like raw diesel and strong enough to burn your eyes. I'm not losing any fluids. So far I've done
egr delete,
arp head studs,
3 injectors,
new injector harness,
swamps diesel 58v ficm,
blue spring upgrade kit,
new filters.
Now I put a bully dog programmer and as long as I run even a low program it won't smoke but when it's stock it will smoke, but only occasionally. It could go a week running prefect then at a stop light all of a sudden start smoking.I'm lost as to where to look next. I'm a automotive tech that's stubborn to drop it off at the dealership any ideas. Thanks
Rideordie750 is offline  
Sponsored Links

Quick Reply

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:


Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome