no start - Ford Powerstroke Diesel Forum
6.0L Problems Forum Having Trouble? Post here

Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 01-28-2014, 02:27 PM
Powerstroke.org Fanatic
 

Join Date: Oct 2012
Location: Kentucky
Posts: 100
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
no start

well tried to start the truck a few minutes ago.. it's been very cold lately the high yesterday was 25 and and the high today was 13 with a low of -26 windchill.. havnt drive it since Sunday. plugged it up today for about 45 minutes not long enough but I have it a shot. let the glow plugs cycle 4 times and the first crank it cranked and cranked and tried to start once but nothing. the second try it just cranked and cranked. I believe that oil is real thick and not gettin enough pressure. came back a few minutes later and the radio was losing power while I cycling the glow plugs and eventually just lost all electric power.. no radio no cts. so what I'm asking is do you think the oil is just to think to flow? batteries too weak to start the truck? don't think it's anything major but just wanted to see what you guys think is my problem.

thanks
Zach
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 01-28-2014, 02:30 PM
Powerstroke.org Fanatic
 

Join Date: Oct 2012
Location: Kentucky
Posts: 100
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
and by the way there were no signs of the batteries failing before now.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 01-28-2014, 03:03 PM
Powerstroke.org Fanatic
 

Join Date: Oct 2012
Location: Kentucky
Posts: 100
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
going to give it a jump when I get home and hopefully that will solve the problem
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 01-28-2014, 04:24 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Dec 2008
Location: port arthur texas
Posts: 3,778
Thanks: 0
Thanked 37 Times in 36 Posts
Feedback Score: 0 reviews
You might just try letting it warm up a little more. The cold always finds the smallest weakness in a starting system and amplifies the problem. The same with oil getting thicker as it gets colder.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Tags
6.0, no start

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 12:08 PM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors