Boost gauge issue - Ford Powerstroke Diesel Forum
6.0L Problems Forum Having Trouble? Post here

User Tag List

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 7 Old 10-13-2008, 08:05 AM Thread Starter
Compression Ignition Addict
 
baseballguy's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 178
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via AIM to baseballguy
Boost gauge issue

So this weekend, I took the time to install my 3 pod a pillar gauge holder along with the 3 gauges. The EGT and the Tranny temp work fine... I am having an issue with the Boost Gauge.

The boost reads correctly but it flutters. I have checked for kinks as well as leaks. There are none. Anyone else have this problem or have any ideas of what else it could be? It is an autometer ultra lite gauge.

Thanks!

2005 F350 SRW CC LB King Ranch
6" Procomp Lift
37" Mickey Thompson Baja ATZ's
K&N Intake
4" TB Exhaust w/ 6" Tip
Zoodad Mod, High Idle Mod
AutoMeter Ultra Lite Gauges
SCT w/ Innovative tunes



baseballguy is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 7 Old 10-13-2008, 08:13 AM
Rob
Super Moderator


 
Rob's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: Layton, Utah
Posts: 13,240
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 3
Thanked 7 Times in 4 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via AIM to Rob Send a message via MSN to Rob Send a message via Skype™ to Rob
where do you have it tapped into??? the map sensor line? or the intake elbow??? if it is on the map sensor line it will flutter, put that back the way it was, take your intake elbow off, drill and tap it, install your boost line there, VOILA!!! no more flutter.

Rob, The Investigator!
Audentes Fortuna Juvat
(Fortune Favors The Bold)
Rwalker@Powerstroke.Org
The Org. Staff reserves the right to
move, modify, delete or merge threads/posts
at our discretion, without explanation
at any time.

Rob is offline  
post #3 of 7 Old 10-13-2008, 08:17 AM Thread Starter
Compression Ignition Addict
 
baseballguy's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 178
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via AIM to baseballguy
ya it is tapped into the map sensor line. Alright well I guess that I have more work to do this next weekend.

Why does it flutter on the MAP?

2005 F350 SRW CC LB King Ranch
6" Procomp Lift
37" Mickey Thompson Baja ATZ's
K&N Intake
4" TB Exhaust w/ 6" Tip
Zoodad Mod, High Idle Mod
AutoMeter Ultra Lite Gauges
SCT w/ Innovative tunes



baseballguy is offline  
post #4 of 7 Old 10-13-2008, 08:35 AM
Rob
Super Moderator


 
Rob's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: Layton, Utah
Posts: 13,240
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 3
Thanked 7 Times in 4 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via AIM to Rob Send a message via MSN to Rob Send a message via Skype™ to Rob
im not real sure.... i did an install for a buddy, same year truck, and we tapped into the map line.. same issue, his fluttered real bad.. so we fixed that nad drilled/tapped into the elbow, now he has no issues.. i have mine put into my intake also, and it works perfectly!

Rob, The Investigator!
Audentes Fortuna Juvat
(Fortune Favors The Bold)
Rwalker@Powerstroke.Org
The Org. Staff reserves the right to
move, modify, delete or merge threads/posts
at our discretion, without explanation
at any time.

Rob is offline  
post #5 of 7 Old 10-13-2008, 10:35 AM
Powerstroke.org Fanatic
 
Stan's 04's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: El Cajon CA
Posts: 115
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Another vote intake elbow taped mine there no problems

2004 F-250 FX4
Isspro Pyro/Boost
High idle mod
Billet Grille
MBRP Exhaust No Kitty
Zoodad Mod
2.5 Leveling kit
315 75 16 M/T
Stan's 04 is offline  
post #6 of 7 Old 10-19-2008, 01:14 AM
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 3
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Has anyone had a problem with oil getting into the boost line from the elbow. My guage is not working anymore sence this happened to mine. how do i fix this problem? Thanks,Todd
toddsnorthriver is offline  
post #7 of 7 Old 10-19-2008, 06:32 PM
Powerstroke.org Fanatic
 
Stan's 04's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: El Cajon CA
Posts: 115
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Sounds to me you need to do the CCV mod , although I'm no expert !

2004 F-250 FX4
Isspro Pyro/Boost
High idle mod
Billet Grille
MBRP Exhaust No Kitty
Zoodad Mod
2.5 Leveling kit
315 75 16 M/T
Stan's 04 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome