small miss in my truck....any idea? - Ford Powerstroke Diesel Forum
6.0L Problems Forum Having Trouble? Post here

Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 10-11-2008, 12:51 PM
Premium Member

 

Join Date: Apr 2008
Location: shreveport, la.
Posts: 4,159
Thanks: 0
Thanked 105 Times in 90 Posts
Feedback Score: 0 reviews
small miss in my truck....any idea?

first off it's an 03 6.0...the truck has 90,000 miles, but the short block was replaced by ford under warranty 15,000 miles ago.

if the truck sits all night when i first drive it the next day it misses for about a minit. but then stops and wont do it again till the next day (if then sometimes not at all). i just changed the oil and the fuel filters yesterday thinking it was dirty fuel. but it did it agian this morning. the fuel filter was very dirty and it prolly didnt have 5,000 miles on it yet. i ran some lucus injector cleaner through it a few weeks ago....come to think of it, it never did this before using that stuff.

oh, and the temp here hasnt gotten below 55 yet this year.

any ideas
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 10-11-2008, 01:25 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Sep 2007
Location: Toms River, NJ
Posts: 3,720
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via AIM to 03f250stroke
how about the injectors? any issues with them...i had a ton of problems with "missing", hard starts...i had 2 bad injectors and then 2 more went after that. maybe a decent place to start at if they havent been done already
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 10-11-2008, 01:28 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Sep 2007
Location: Kill Devil Hills, NC
Posts: 4,439
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by portcity_gt View Post
first off it's an 03 6.0...the truck has 90,000 miles, but the short block was replaced by ford under warranty 15,000 miles ago.

if the truck sits all night when i first drive it the next day it misses for about a minit. but then stops and wont do it again till the next day (if then sometimes not at all). i just changed the oil and the fuel filters yesterday thinking it was dirty fuel. but it did it agian this morning. the fuel filter was very dirty and it prolly didnt have 5,000 miles on it yet. i ran some lucus injector cleaner through it a few weeks ago....come to think of it, it never did this before using that stuff.

oh, and the temp here hasnt gotten below 55 yet this year.

any ideas
I am having the SAME exact problem im starting to think its the injectors also. I'm just scared to find out it is and would have to pay a 500$ bill out of warranty
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 10-11-2008, 01:40 PM
<-Day Of Fail now SOLD

 

Join Date: May 2008
Location: Japan
Posts: 3,393
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Had just about the same prob. Turned out to be 2 mostly dead injectors (#3&7), 1 on about to go(#5).
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old 10-11-2008, 04:03 PM
Premium Member

 

Join Date: Apr 2008
Location: shreveport, la.
Posts: 4,159
Thanks: 0
Thanked 105 Times in 90 Posts
Feedback Score: 0 reviews
yeah injectors make the most since to me too. but i wanted to make sure there wasnt some lil problem you guys have seen before. i guess this is just as good time as any for some aftermarket injectors, egr delete, and put in those head studs that have been in the box for almost a year.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #6  
Old 10-12-2008, 02:59 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Jul 2007
Location: nj
Posts: 1,273
Thanks: 1
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
what happened to your block?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #7  
Old 10-14-2008, 07:59 PM
Premium Member

 

Join Date: Apr 2008
Location: shreveport, la.
Posts: 4,159
Thanks: 0
Thanked 105 Times in 90 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by f350powerstroke View Post
what happened to your block?
the guy i bought it from loaned the truck to a guy who towed a dozer on the race tune without any gauges. and it crapped the pistons and rods out the bottom. but like i said it was just before i got the truck, so i dont know all the details.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 06:58 AM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors