no power pulling - Ford Powerstroke Diesel Forum
6.0L Problems Forum Having Trouble? Post here

Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 10-05-2008, 07:47 PM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Jul 2007
Posts: 7
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
no power pulling

I have a 2004 6.0 with 4" turbo back exhaust,bully dog triple dog, everything else stock. I have had the turbo changed the icp sensor, egr cooler and egr all changed under warranty. The truck runs fine but when i get in soft sand or pulling my boat out of the water,from a dead stop,it has no power. The truck just sits there and wont build boost until it starts to move,then the turbo spools up and all hell breaks loose. It is so bad in the sand that it wont spin the tires and you have to put it into 4x4 low to get going.Any ideas would be appreciated.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 10-12-2008, 03:43 PM
Member
 

Join Date: Feb 2007
Location: Greencastle, PA/ Marine Barracks Washington D. C.
Posts: 60
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
If its a stick you might have clutch issues if its an auto check your tranny fluid. If your clutch is glazed really well it might not be able to handle the aftermarket power anymore. If your low on fluid(auto) it wont take the stress of pulling anything.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 11-06-2008, 06:28 PM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Jul 2007
Posts: 7
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
I took my truck into the dealer, they diagnosed it as stretched head bolts.Dealer did a complete tear down,but would not install arp studs as per my request,saying that they were not an engineered ford product;and since it was a warranty claim,they were worried that if ford caught wind of it,it would come back on them.Since it was a warranty claim and i have been running a programmer(bully dog),I didnt push the issue.I am hopeing that the new headbolts were an upgraded part and not the same crappy tourque to yield bolts that were in there before.If that is the case,then maybe it is time to dump this truck and get one that can take some power upgrades.(chev or Dodge)
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 12:38 PM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors