Anyone have a Banks Power kit on their 6.0L? - Ford Powerstroke Diesel Forum
6.0L Problems Forum Having Trouble? Post here

Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 09-14-2008, 07:57 AM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Sep 2008
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Anyone have a Banks Power kit on their 6.0L?

I just bought a new work truck about 1 month ago. It is a 2006 F-250 Diesel Lariat 4x4. The previous owner had a Banks Kit installed. I'm not sure what kit, but the exhaust it 3" from the turbo all the way back- NO RESTRICTIONS! I believe he had a bigger turbo put in, but I'm not sure. I do know that this truck is way faster than my 04 6.0L diesel. I had the same truck before the only difference was the banks and the color. Anyway, yesterday, we had bad flooding in my area and to avoid hitting 2 small cars, I had to go on a flooded street. It was just above the front bumper (the water). Of course the engine died and I turned off the key. I call my service guy at ford, and he said let it sit for a while and then see if it cranks. It cranked. So he said to try starting it. We the batteries didn't have enough power so I charged them up, and sure enough after cranking about 10 seconds she fired up. sounded sad though... as it started my neighbor noticed about 2 gallons of muck and water blow out of the exhaust pipe. It smoked blueish smoke for a while and then I tried driving and the engine wanted to die... kinda put put put so I let it run a while longer and then it was fine... drove like normal. I took it into town for a while and then came home parked it, and called it a night. Now this morning, I go out to the truck, fire it up, and let it run. 5 minutes later i don't hear the turbo anymore.. (normally it sounds like a strong wind coming out of the exhaust, this time it was just a throaty engine sound) I go in the truck and the check engine light is on. I start it and it does the same thing but quicker. You hear the turbo and then right to the engine noise. So I drove just a small distance, and the boost gauge doesn't move at all as it normally would. I'm still trying to find my OBD-II scanner as I have had some good luck for a while and haven't had to use it... But I'm wondering if there is some type of pressure switch built into the exhaust that maybe I blew out when that muck went through... I don't know. I just have no idea why the turbo would stop. Any imput would be greatly appreciated.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 11:38 AM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors