Injector question - Ford Powerstroke Diesel Forum
6.0L Problems Forum Having Trouble? Post here

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 15 Old 11-12-2013, 03:56 PM Thread Starter
Member
 
Join Date: Sep 2013
Posts: 41
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Injector question

Hey guys, I recently purchased a 2004 powerstroke f350. The truck is in the shop now due to a issue. When everything is fully warmed up in the truck, I would get a shudder around 2k rpm in every gear only when i accelerate. overdrive there was no shuddering. The problem would get worse the more I drive it until I let it sit for a hour or so. Mechanic said I had 2 bad injectors and found 1 injector without copper washer. So thats 3 on one side of engine. It would run rough cold but ran good warm. Engine seemed like it ran fine but he thinks it's causing my shuddering when I'm accelerating. Shifting will start getting harsh and shuddering will keep getting worse longer I drive it untill I let it sit for a hour or so
any help guys?
matt1489 is offline  
post #2 of 15 Old 11-13-2013, 07:14 AM
Premium Member

 
twoicebergs's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: Oakbank, Manitoba
Posts: 3,431
Thanks: 8
Thanked 125 Times in 117 Posts
Mentioned: 4 Post(s)
Quoted: 36 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
It sound like you are getting help. Just ensure you are not taken for a ride. With one injector not sealing, that can damage others if run like that for a while.

Frank
2007 F-250 Lariat Crew. MBM 190/50s,
KC-68 Stage 3 Turbo,
DashBoss/F/P, and a few other goodies
Stiction Problems - Fix it yourself! - http://www.powerstroke.org/forum/gen...ml#post4509754
Want to modify your injectors DIY - http://www.powerstroke.org/forum/6-0...ger-flows.html

Working for Toys
twoicebergs is offline  
post #3 of 15 Old 11-13-2013, 11:56 AM
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Nov 2013
Posts: 9
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
If the injector wasn't sealing properly then combustion gases could've leaked back into the fuel rail and contaminated the fuel with air. That would explain the rough running but not the shaking or the fact it only does it when warm


Sent from AutoGuide.com Free App
dieselhunter44 is offline  
post #4 of 15 Old 11-13-2013, 02:15 PM Thread Starter
Member
 
Join Date: Sep 2013
Posts: 41
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Hmmm. Well I bought the truck with the issue. They had 2 injectors fix on one side. Then I guess 2 more started miss firing on the other side. And discover a 3rd injector had no copper washing lol. So I replaced all 4 injectors and glow plugs but cylinder 6 is still miss firing so mybe a wire issue. When I first drive the truck it will drive like a dream down the road if engine is already warmed up before driving. It shifts and accelerates great, But after 10 min of driving, the issue slowly starts occurring. It will make a jerking/shuddering/shaking accelerating normal but only shudders around 2k rpms l. I can either baby it or punch the throttle to stop the shudder sometimes. I think its tranny, but mechanics wanted the injectors fixed first. It been a waiting game for me lol he has had truck almost. 3 weeks
matt1489 is offline  
post #5 of 15 Old 11-13-2013, 02:20 PM Thread Starter
Member
 
Join Date: Sep 2013
Posts: 41
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Transmission runs great and shifts great until everything starts getting normal temps. Then it gets a slow shudder then start shifting kinda harsh and shakes accelerating so I hope anyone heard of the issue. Cannot find anybody that's had the issue before.
matt1489 is offline  
post #6 of 15 Old 11-13-2013, 04:33 PM
Compression Ignition Addict
 
ps_lane01's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 600
Thanks: 0
Thanked 4 Times in 4 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 1 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
You pinpointed the problem in your original post, that missing gasket is only asking for more trouble. With that many injector problems its only a matter of time until the rest of them go. Replace the injectors that havent been replaced yet, make sure they are installed correctly WITH THE COPPER COMPRESSION WASHERS and then go from there. If you still have that shutter then its time to look further.


Sent from AutoGuide.com App


2003 Silver 6.0L PSD CC/SB FX4
EGR Delete, Oil Cooler upgrade
Blue Spring & Banjo Bolt Upgrade
AFE Stage II Intake, MBRP Straight 4" Turbo back
RBP 6" tip
SCT Custom Tuned
Autometer GS series
BFG A/T 285s
Recon Smoked Cab Lights
Recon Interior L.E.D.
Recon 3rd Brake L.E.D.
Custom Fiberglass Center Console
Two 10" Sundown Sa4's, Hifonics 1200 RMS mono
Optima Batteries
Meyers 7.5C Plow
ps_lane01 is offline  
post #7 of 15 Old 11-13-2013, 04:45 PM Thread Starter
Member
 
Join Date: Sep 2013
Posts: 41
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Ok thank you! I got alot invested into the truck just worried about tranny.
matt1489 is offline  
post #8 of 15 Old 11-13-2013, 04:51 PM
Compression Ignition Addict
 
ps_lane01's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 600
Thanks: 0
Thanked 4 Times in 4 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 1 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Aint that the truth! Hopefully its just the injector problems that came up. Keep us posted with what happens


Sent from AutoGuide.com App


2003 Silver 6.0L PSD CC/SB FX4
EGR Delete, Oil Cooler upgrade
Blue Spring & Banjo Bolt Upgrade
AFE Stage II Intake, MBRP Straight 4" Turbo back
RBP 6" tip
SCT Custom Tuned
Autometer GS series
BFG A/T 285s
Recon Smoked Cab Lights
Recon Interior L.E.D.
Recon 3rd Brake L.E.D.
Custom Fiberglass Center Console
Two 10" Sundown Sa4's, Hifonics 1200 RMS mono
Optima Batteries
Meyers 7.5C Plow
ps_lane01 is offline  
post #9 of 15 Old 11-13-2013, 04:56 PM Thread Starter
Member
 
Join Date: Sep 2013
Posts: 41
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Yeah for sure
matt1489 is offline  
post #10 of 15 Old 11-20-2013, 07:26 PM Thread Starter
Member
 
Join Date: Sep 2013
Posts: 41
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Hey guys I got truck injectors fixed. Runs alot better but I'm still getting a hopping/shaking on take off and accelerating 2k-3k rpms will shake for a slight sec then smooths out? Will only do it after the truck has been driven for a little bit. Doesn't seem like it does it everytime and also hearing a popping noise. Anyone have any ideas?
matt1489 is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome