Fuel pump/pressure problem? - Ford Powerstroke Diesel Forum
6.0L Problems Forum Having Trouble? Post here

Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 11-03-2013, 06:39 AM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Dec 2012
Posts: 12
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Exclamation Fuel pump/pressure problem?

Ok since powerstrokenation doesn't want to reply to my thread ill try you guys. I came across a fuel issue last week. I didn't hear my fuel pump turn on for my truck but it started anyway. Ran really rough, misfired and didn't accelerate on WOT. 10 min after driving it, the pump comes on and everything returns back to normal. I drive it another day and the same thing happens, except this time the truck actually stalled and wouldn't start again, I had to get it towed home. Checked the fuel bowl where the secondary filter is and what do you know, no fuel. And not to mention my battery was dead. So I charged the battery and i have my fuel pump back. The truck ran fine for a week straight with no problems and today I came across the problem again. I'm so frustrated what can it be? All FICM voltage is good so it's not that. Fuel pump? Or some electrical issue? There are NO check engine codes. This truck is my daily driver to school and work so I can't afford to have it down. Please help!
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 11-03-2013, 06:48 AM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Dec 2012
Posts: 12
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Both my fuel filters are also almost brand new with >3,000k on them
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 11-03-2013, 08:30 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Dec 2008
Location: port arthur texas
Posts: 3,493
Thanks: 0
Thanked 20 Times in 19 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Well offhand I would say you are looseing power to your pump intermittantly maybe relay or the pump could be failing. Loose wireing, plugin or ground.
Just some things that could be wrong.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 11-03-2013, 04:05 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Feb 2012
Posts: 537
Thanks: 0
Thanked 4 Times in 4 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Sounds like a wiring or mechanical issue with the pump. Apparently the relay itself rarelyyy goes bad. Clean electrical connections, clean any grounds in the loop. If you still have problems, replace the pump. Just helped someone on here with the same issues, replaced pump and good as new.


Sent from AutoGuide.com App
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old 11-18-2013, 04:00 AM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Dec 2012
Posts: 12
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Ok so I just replaced the pump last night. Cycled the pump and I get silence. I turn the truck on, it idles like crap for about 10 seconds and the second I gave it the littlest tap of the pedal, it died. I'm totally stumped now. FICM is good, fuse is good, fuel pump is good, what else can it be besides the relay?
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Tags
ficm, fuel, pressure, pump

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 12:25 AM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors