Think Programer " Lost" Stock program - Ford Powerstroke Diesel Forum
6.0L Problems Forum Having Trouble? Post here

Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 07-27-2008, 10:12 PM
Member
 

Join Date: Oct 2007
Posts: 77
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Think Programer " Lost" Stock program

Hey everyone i think my PPE programer lost the stock program what are my options . Thanks
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 07-27-2008, 10:17 PM
Almostdunfukinwidit


 

Join Date: Nov 2006
Location: Trempealeau, WI
Posts: 31,336
Thanks: 126
Thanked 128 Times in 113 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via Yahoo to Dave
If it did loose the stock file you have 2 options.

1 call PPE tech support and see if they can build you a stock file and flash it to your tuner

2 Take the truck to the dealer and have them reflash it
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 07-27-2008, 10:19 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: May 2007
Location: America
Posts: 6,782
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
It didn't loose it. Let me guess. You went to load a new tune and instead of going to select power level it went to downloading tune from computer. Then you set it on level 0 it loads and then you start the truck and it feels like it is on level 8. Your stock file isn't lost. The programmer just had a fart. You will need to send it back to PPE to get fixed. What you could do is just set your truck to level 1 so you don't harm anything.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 07-27-2008, 10:21 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: May 2007
Location: America
Posts: 6,782
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by Dave View Post
If it did loose the stock file you have 2 options.

1 call PPE tech support and see if they can build you a stock file and flash it to your tuner

2 Take the truck to the dealer and have them reflash it
As long as he didn't unplug the tuner while loading the stock file is in it. It's just hiding and he'll need to send it to PPE to get fixed.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old 07-27-2008, 10:21 PM
Almostdunfukinwidit


 

Join Date: Nov 2006
Location: Trempealeau, WI
Posts: 31,336
Thanks: 126
Thanked 128 Times in 113 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via Yahoo to Dave
galoush meet 2005f250 he should be able to help you with the PPE situation. He is the only other guy i have seen on the site that ran one on a Ford
Reply With Quote Quick reply to this message
  #6  
Old 07-27-2008, 10:24 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: May 2007
Location: America
Posts: 6,782
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by Dave View Post
galoush meet 2005f250 he should be able to help you with the PPE situation. He is the only other guy i have seen on the site that ran one on a Ford
LowStroke also ran PPE but I think he'll speak down on it because of his $10K burnout.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #7  
Old 07-27-2008, 10:49 PM
Member
 

Join Date: Oct 2007
Posts: 77
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Thanks Guys for the responses i spoke to PPE and i explained the situation and who ever i spoke with didnt sound so sure of recovering the stock program but did ofer to have me send it in .... the reflash is the other option i thought of but im having dealer problms and need to find another one ( See my post under that )
Reply With Quote Quick reply to this message
  #8  
Old 07-27-2008, 10:52 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: May 2007
Location: America
Posts: 6,782
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by galoush View Post
Thanks Guys for the responses i spoke to PPE and i explained the situation and who ever i spoke with didnt sound so sure of recovering the stock program but did ofer to have me send it in .... the reflash is the other option i thought of but im having dealer problms and need to find another one ( See my post under that )
More than likely PPE will be able to recover the stock file. I've personally seen it twice and both times they got fixed.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #9  
Old 07-28-2008, 09:31 AM
Member
 

Join Date: Oct 2007
Posts: 77
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Thanks guys
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 07:26 AM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors