NO CRANK, NO START - Ford Powerstroke Diesel Forum
6.0L Problems Forum Having Trouble? Post here

Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 10-25-2013, 01:02 PM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Oct 2013
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
NO CRANK, NO START

New to the site and need some help,
Parked it in the garage last week and went to start it the next am and it... ahem let me try to spell the sounds... it tuned over about 2 revs and then started to wheez as it was turning over then wouldn't even turn over. Replaced both batteries and the starter (told you I could do that as well as the dealers can) with no change, no turn over, no sound.
The old starter got very hot (and showed a little smoke) after I tried to start it and then just held the key in the start position (that's why I decided to swaped it out initially).
Thought it was hydrauliced with coolant or maybe even fuel as the oil level was higher than it should be (leaking EGR or broken injector?). Checked the water level and it's not low, so I turned the engine backwards by hand (not fun) tried to start it again and only after I jostled the ingnition cylinder around and turned it to start quickly multiple times (in frustration) did it start.
Turned it off and tried to start it again, nothing, until I jostled the key and rapidly tuned it to start many times. I also tried starting it in Neutral and locking the stearing whell and jggling it before turning the key with no joy.
I'm thinking it's either the electric switch in the column or starter relay, also after looking at some other sites am going to check the AC compressor to see if it is siezed.
Not having much luck locating the starter relay though. Anyone know where it's located?
Maybe related and maybe not but I also noticed quite a bit of oil above the starter near a sensor (don't know what sensor it is exacly but has an orange silicone sleeve from the plug out abour 8 or so inches).
Anyone else have this happen to them or heard of this wierd problem? (insert cricket serenade)
Thanks for any help.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 04:05 PM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors