6.0 powerloss until warm - Ford Powerstroke Diesel Forum
6.0L Problems Forum Having Trouble? Post here

Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 07-15-2008, 04:59 AM
Emergency Services
 

Join Date: Jul 2008
Location: Rayne, La.
Posts: 141
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
6.0 powerloss until warm

Good Morning,
My 2005 F250 6.0 has an issue! When ever it sits over night and I go to leave for work the next morning it starts and runs fine, but when I take off down the road it doesn't have alot of get up and go, it runs about 2500rpms at 40mph. Within a couple of miles and everything is warmed up it runs like a new one. It's like the rpms will rev up but the truck isn't going as fast as it should for those rpms. Anyone have any suggestions???? Thanks!
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 07-15-2008, 05:21 AM
Powerstroke.org Fanatic
 

Join Date: Sep 2007
Location: Central New York
Posts: 124
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
I don't have any suggestions, but my work truck an 04' is the same way.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 07-15-2008, 05:24 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Jan 2006
Location: Pittsburgh, Pa
Posts: 4,129
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
How long have you had this truck? The truck is designed to hold back on power until the trans gets warmed up.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 07-15-2008, 05:29 AM
Emergency Services
 

Join Date: Jul 2008
Location: Rayne, La.
Posts: 141
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
I've only had it about 2 months.....It's my 1st PSD and I am no expert on them!..Thanks for any help!
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old 07-15-2008, 05:33 AM
Emergency Services
 

Join Date: Jul 2008
Location: Rayne, La.
Posts: 141
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
I'm guessing it could be normal, cause it doesn't smoke or run bad at all other than the warm up. Guess I could be just trying to go before it is warmed up enough..
Reply With Quote Quick reply to this message
  #6  
Old 07-15-2008, 09:30 AM
Premium Member
 

Join Date: Feb 2007
Location: Wisconsin
Posts: 1,366
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
You need to get a scanner and run a buzz test and a cylinder contribution test. Injectors can usually act up when its cold.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #7  
Old 07-15-2008, 09:32 AM
Rob Rob is offline
Super Moderator


 

Join Date: Aug 2006
Location: Layton, Utah
Posts: 13,239
Thanks: 3
Thanked 6 Times in 3 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via AIM to Rob Send a message via MSN to Rob Send a message via Skype™ to Rob
mine is that way, i just let it run for 5 minutes or so before i leave. its real bad in the winter too.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #8  
Old 07-27-2008, 04:52 PM
Powerstroke.org Fanatic
 

Join Date: Jan 2008
Posts: 126
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
mine did the same thing..had 2 bad injectors. wouldn't get out of it's own way till it warmed up. watched some ford tech videos from this site and then went to the dealer the vids said injectors and so did the dealer.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #9  
Old 07-27-2008, 05:00 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Oct 2007
Posts: 2,383
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
i'm guessing injectors....find a good tech, perhaps NOT the dealer. (not saying dealers are bad, just syaing if you arent getting the answers you want, its ok to look elsewhere.)
Reply With Quote Quick reply to this message
  #10  
Old 07-27-2008, 05:07 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Jun 2007
Location: west covina, CA
Posts: 1,930
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
mine did the same thing .....took it in and had then flash it with all the new stuff and its great now ....i have power right away
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 11:39 PM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors