I think my truck hates me this week - Ford Powerstroke Diesel Forum
6.0L Problems Forum Having Trouble? Post here

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 3 Old 09-05-2013, 10:41 AM Thread Starter
Premium Member



 
pickupgirl's Avatar
 
Join Date: May 2012
Location: Washougal, WA
Posts: 391
Thanks: 4
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 7 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
I think my truck hates me this week

Last Friday I had a coolant leak and now I am having problems with my ODBII port.

This morning I loaded a different tune this and then plugged my Edge monitor back it. It started to boot normally so I selected Ford and said yes. Then it started to ask other questions so I unplugged it and plugged it back in and now all I get is the initial Edge screen (and it doesn't make the normal sound when it is plugged in). I plugged the tuner back in and tried to read the strategy to see if it would communicate and it times out and says that it can't read it. Even though it appeared that I had power, I did verify that Fuse 12 was good. Anyone else have other ideas on this one?

Kerry

06 F350

Diamond Eye 4" Turbo back
EGR Delete
Blue spring
PMM coolant filter
Edge Insight CTS w/ EGT probe and Fuel Pressure sensor (and a camera for viewing my ponies in the trailer
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
)


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
pickupgirl is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 Old 09-06-2013, 09:46 AM
Premium Member
 
poorboy1964's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: Riverton UT
Posts: 1,043
Thanks: 22
Thanked 3 Times in 3 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 2 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Have you updated your edge lately there have been a few people having this problem the new tune changes something and edge doesn't recognize it. update your monitor with the fusion software if that doesn't fix it try lading your other tune back on. Edge say's it's SCT problem and SCT says it's an Edge problem

Tom
2003 CCSB 4X4 6.0 Born on 5/03 Tuned by Vivian, 4" Turbo Back Exhaust, Edge CTS w/EGT, Coolant filter. ELC. fuel pressure gauge,

2002 SCLB 4X4 7.3 Stock
poorboy1964 is offline  
post #3 of 3 Old 09-06-2013, 10:31 PM Thread Starter
Premium Member



 
pickupgirl's Avatar
 
Join Date: May 2012
Location: Washougal, WA
Posts: 391
Thanks: 4
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 7 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
This afternoon I disconnected my batteries and after I reconnected them I was able to get my tuner to communicate with my truck. The Edge still wouldn't boot up so I hooked it up to my computer. My computer couldn't read it's set-up, but I was able to save a new setup and it is all working now.

Kerry

06 F350

Diamond Eye 4" Turbo back
EGR Delete
Blue spring
PMM coolant filter
Edge Insight CTS w/ EGT probe and Fuel Pressure sensor (and a camera for viewing my ponies in the trailer
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
)


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
pickupgirl is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome