Transmission Issues - Ford Powerstroke Diesel Forum
6.0L Problems Forum Having Trouble? Post here

Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 09-02-2013, 04:33 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Dec 2011
Location: Snellville,GA
Posts: 178
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Transmission Issues

I just reinstalled a polished crankshaft it my truck. Drove its almost 5,500 trouble free miles all over the south east. I let my girl friend drive to dairy queen and the truck broke down in the parking lot. Long story short. The truck barley moves when the trans is cold, but once it is hot it dosnt move at all and dosnt go into any gear. I also heard an intermittent rattle after i put the truck together, kind of sounds like the down piper rattling against the firewall, but it all checked out okay. I still had the rattle, the only thing i can think of was the flex plate or torque converter. The tow/ haul light flashes and i pulled two solenoid c codes.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 09-02-2013, 05:16 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Dec 2011
Location: Snellville,GA
Posts: 178
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
got a p0761 code and p2702 code.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 09-03-2013, 06:53 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Sep 2012
Posts: 156
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
I believe that is the Coast clutch. Id check like you said the TC to flywheel bolts through the peep hole. Then you could drain and pull the pan and look for clutch materials in the pan and bottom of drain bucket. If there isnt a noticeable amount then it could be the solenoid thats bad. If the solenoid is bad then driving it more on the bad solenoid will only wear out the cluch faster. Also look for any signs of valve body damage or damage to the valve body gasket. Sounds like an issue with fluid pressure, either the solenoid, valve body or your TC went caput.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 12:06 AM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors