Still cant fingure out problems on 03 6.0. - Ford Powerstroke Diesel Forum
6.0L Problems Forum Having Trouble? Post here

Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 07-27-2013, 01:31 PM
Member
 

Join Date: Jun 2013
Location: Breaux Bridge
Posts: 33
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Still cant fingure out problems on 03 6.0.

Ok..... im lost and just doesnt make since im ready to just drive this thing off a cliff.

Pulled codes of low boost solonoid curcuit ( and and ran new pigtail to turbo actuator)
Pulled codes of low ICP pressure ( icp is only a year old and put in new IPR valve and pig tail also)
Have no hard hot or cold starts issues at all. It always starts the first crank
Did VGT relearn and ran worse with turbo whistling louder and still same low power and unplug batt and then plug back and turbo low boost and still no power

When truck is cold or just a tad warm I have good power and 1/4 throttle if I floor it to wot it wont have no more than 13-15 psI of boost and rpms will go no higher than 3k and truck feels like something is holding it back
If throttle is 1/2 or 3/4 pressed no response at all except for more whistle.
Black smoke at all times. Sometimes more at wot and still have faint black and acceleration

Fuel psi is about 60 at idle 55-57 ad cruising and wot. Then when truck get completely warm and oil and coolant are at op temp. Fuel psi goes as low as 53 and goes crazy bouncing to 53 to 60 sometimes back and forth.

When truck is at full op temp stuggles to get about 45 mph and kinda picks up power as letting off throttle but throttle ends of having horrible response when truck is hot no power and still blowing smoke.
Also brand new acceleratot pedal

Also drainef water/fuel seperator and fuel did come out. Once it stopped turned on key and nothin poured out just drips. Did it a few times and one time turned key off and a stream of fuel shot.out and that was it.

Truck has sat a few months back when I was out of state working but it would still have power. Then I brough it in to have studs and work done and when I wet pick it up mechanic had it below e in fuel and when I filled her up has gotten worse ever since. Could maybe fuel line be clogged ot baggy in fuel tank be clogged just a guess or bad fuel pump.

Also about a year ago I had bad fuel pressure regulator goin out and I was low on fuel and it was blowing black smoke.and now.powrr when that happened. Kinda same symptoms but instill had some power. Just weird. I dont understand when u get an idea o it could be this but then I dont have the symptoma to confirm that idea. Just gettin to end of trying and trying. Somebody out there had yo have this happen or these symptoms. Also when truck running I can hear weird noise under struck in yhe exhaust pipe. I know its the turbo but I dont think ever heard it like that before. Please anybody out there. I lov e my truck and hsve yo get her right. Or me and her r splitting up. She spends more money that my ol lady.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 07-28-2013, 07:41 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Jan 2012
Location: East Bridgewater, MA
Posts: 230
Thanks: 2
Thanked 2 Times in 2 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Well it seems that the veins in the turbo are sticking, my unisom ring inside the turbo froze to the housing and when i got into it worked great then once i let off and tried to get back into it the truck was like a 6.5 diesel and was just a dog wouldnt get out of its own way but would pour black smoke then all of a sudden pick back up. I cleaned the turbo up and re installed and drove great. Have you opened up your turbo to see if the unisom ring and veins are covered in carbon.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 07-28-2013, 09:21 AM
Member
 

Join Date: Jun 2013
Location: Breaux Bridge
Posts: 33
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
No. Im a be gettin into that this week. Hopefully.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 07-29-2013, 11:26 AM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Jul 2013
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Help same issues

I'm having these same issues with my 04 E350. The pedal seems flat off the bottom, then blows smoke and shifts hard. I just cleaned the turbo and it still is not right. Before it would blow white then black smoke and make a noise from the air box. And finally blew the turbo pipe going into the motor off. At that time it threw 2262 code. Any ideas on what's going on?
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 09:35 AM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors