Check my troubleshooting so far on my No Start issue please - Ford Powerstroke Diesel Forum
6.0L Problems Forum Having Trouble? Post here

Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 06-27-2013, 07:18 AM
Member
 

Join Date: Jul 2011
Posts: 48
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Check my troubleshooting so far on my No Start issue please

The basics - 2005 totally stock, 70 k miles. Just put in a new EGR valve about 500 miles ago and rebuilt FICM about 2000 miles ago.

Truck started normally, put her in gear and backed down the driveway about 3 feet, truck stalled and will not restart.

Batteries are fine. Oil level is fine, fuel level is fine and fresh fuel filters ~ 500 miles.
All fuses are fine, fuel pump cutoff checked.
key on values with SG II -

IPR 1.7
FMP v 49
ICP 171

Cranking values

IPR 5.31
FMPv 49.5
ICP 401 initially, goes to 1001 after 5 seconds or so.

Note, the in-cab oil pressure needle did not move even after a 15 second crank.
I forgot to get RPM's but she was spinning fine, over 1000 for sure.

My next step is checking FICM Sync and CKP CMP sync.

Anything jump out at you guys so far?
Any suggestions?
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 06-28-2013, 03:42 AM
Member
 

Join Date: Jul 2011
Posts: 48
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
bump for help!!
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 06-28-2013, 04:47 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Feb 2012
Posts: 538
Thanks: 0
Thanked 4 Times in 4 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by jupiter View Post
The basics - 2005 totally stock, 70 k miles. Just put in a new EGR valve about 500 miles ago and rebuilt FICM about 2000 miles ago.

Truck started normally, put her in gear and backed down the driveway about 3 feet, truck stalled and will not restart.

Batteries are fine. Oil level is fine, fuel level is fine and fresh fuel filters ~ 500 miles.
All fuses are fine, fuel pump cutoff checked.
key on values with SG II -

IPR 1.7
FMP v 49
ICP 171

Cranking values

IPR 5.31
FMPv 49.5
ICP 401 initially, goes to 1001 after 5 seconds or so.

Note, the in-cab oil pressure needle did not move even after a 15 second crank.
I forgot to get RPM's but she was spinning fine, over 1000 for sure.

My next step is checking FICM Sync and CKP CMP sync.

Anything jump out at you guys so far?
Any suggestions?

Make sure it is getting fuel to the upper bowl. If you can check fuel presure with a gauge that would be good if not your gonna need to atleast make sure its getting fuel to the bowl. Any codes? Also your either not gwtting low pressure oil or the oil pressure sensor is bad.


Sent from AutoGuide.com App
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 06-29-2013, 01:10 PM
Member
 

Join Date: Jul 2011
Posts: 48
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Nope no codes. Hellish storms today so not much getting done!
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 12:45 AM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors