2007 f350 6.0L blue smoke/ slightly sputtering 1500-2000rpm - Ford Powerstroke Diesel Forum
6.0L Problems Forum Having Trouble? Post here

Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 06-12-2013, 07:24 PM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Jun 2013
Posts: 6
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
2007 f350 6.0L blue smoke/ slightly sputtering 1500-2000rpm

My 2007 f350 is blowing blue smoke and sputters a bit but only when being gentle on the throttle, if I floor it , she runs fine and stops blowing blue smoke.

Truck idles fine, and cold starts fine. No codes come up, and boost is good.

I cleaned out the egr, wasn't really dirty, I just got this truck a week ago so I'm not sure what has or has not been done. It has 130,000 kilometers on it. Doesn't seem to be burning any oil been on full since I bought it, have driven 1000 kilometers.

Any one have any ideas?

Thanks!
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 06-13-2013, 05:24 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Dec 2011
Location: Snellville,GA
Posts: 179
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Is there any way you can smell the smoke to confirm if it is oil or mayble fuel or antifreeze?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 06-13-2013, 05:27 AM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Jun 2013
Posts: 6
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
I can try today , but I haven't lost any out of my reservoir
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 06-13-2013, 06:15 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Dec 2011
Location: Snellville,GA
Posts: 179
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Does it get better or go away when the truck is at operating temp?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old 06-13-2013, 07:32 AM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Jun 2013
Posts: 6
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Yesterday even once it warmed up it was still the same, but was not as sputtery
Reply With Quote Quick reply to this message
  #6  
Old 06-13-2013, 09:19 AM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Jun 2013
Posts: 6
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
I should add after trying it out more today only seems like it does it in first and second gear, it's automatic, and even when warm it still blows blue, but doesn't seem to sputter
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 08:46 AM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors