2003 6.0 no crank - Ford Powerstroke Diesel Forum
6.0L Problems Forum Having Trouble? Post here

Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 06-02-2013, 09:11 AM
Premium Member

 

Join Date: Feb 2008
Location: Virginia Beach
Posts: 43
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
2003 6.0 no crank

Have a 03 6.0 no crank, no reverse lights , no back up sensor stuck in 4 low electronic 4 wheel drive. Has new hpop, new ipr , new icp, pulled ficim and PCM and put them both in another 03 that one started and ran fine. Reinstalled in my truck and it fired right up and ran fine. Tightened every thing up took it around the block and it was stuck in 4 low and then kept stalling out and would move 100 feet and stall again nursed it back into my driveway and it stalled again this time no crank. And also both my SCT tuner and my scan gauge 2 power up when pluged into obd2 but say unable to connect. Checked all fuses with fluke all good checked pins on obd2 has power. PCM has power jumped the starter with wire on passenger side and it cranked but no start. Checked all chaff spots nothing totally lost at this point. Any help will be greatly appreciated thanks. Oh and ficim is good.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 06-02-2013, 09:57 AM
Premium Member

 

Join Date: Sep 2011
Location: Navarre Beach, FL
Posts: 894
Thanks: 22
Thanked 26 Times in 25 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Off the top of my head I would check the PCM connection
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 06-02-2013, 12:14 PM
Winning DUHHH


 

Join Date: Sep 2010
Location: Sunrise Beach, MO
Posts: 2,357
Thanks: 0
Thanked 10 Times in 10 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Check your 5vref at the map sensor. Sounds like a shorting circuit


Sent from AutoGuide.com App
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 06-02-2013, 04:27 PM
Premium Member

 

Join Date: Feb 2008
Location: Virginia Beach
Posts: 43
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Checked all the PCM connections they are good did pin out readings all have power but I only had a 2005 6.0 pin out I would like to find a 2003 6.0 pin out also was wondering what resistance should be on 12 pin c1282 connector plug should be
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Tags
4 wheel drive problems, no crank, no start, reverse lights

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 07:22 AM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors