Fan speed sensor no signal - Ford Powerstroke Diesel Forum
6.0L Problems Forum Having Trouble? Post here

User Tag List

LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 1 Old 05-24-2013, 09:53 AM Thread Starter Rookie
DieselPoweredPlayer's Avatar
Join Date: Mar 2013
Posts: 14
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Exclamation Fan speed sensor no signal

My truck was making a chirping noise and it sounded like a belt slipping but it was very faint (I could barely hear it over the engine). I ran the codes on my scanner and the only one that came up was P0528: fan speed sensor no signal.

I had my fan clutch replaced about a month ago due to it making noise and overheating. I replaced the faulty Ford radiator caps that all 6.0s and 6.4s have too. The noise wasnt there before the fan clutch got replaced and it has only started doing it in the last week or so. I am wondering if they could have knocked the sensor loose when the replaced the clutch or if it could have fried it when it overheated.

No coolant is puking out of the bottle and everything else is fine. The truck runs cool even on hot days but the noise is driving me INSANE.

Any help is appreciated. Thanks!
DieselPoweredPlayer is offline  
Sponsored Links

clutch, fan, p0528, sensor, speed

Quick Reply

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:


Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome