6.0 problems - Ford Powerstroke Diesel Forum
6.0L Problems Forum Having Trouble? Post here

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 4 Old 04-08-2013, 06:51 PM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Apr 2013
Location: Beaver creek
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
6.0 problems

I have a 05 6.0 with a 134k on it at 100 k it got a new motor due to a bent rod but now I have other problems . The speedo quit working and the truck is weak even with my sct on performance . With out the programmer the truck will barely do 35 mph. And now the wrench light comes on sometimes when starting and i can kill it and refire and it will go off . Im at a lose cuss the gauges will sweep but will not work could it be in like a limp mode . The motor has studs and egr delete I have already sunk a ton into it I really need I back up and running proper. All help is greatly appreciated.
LA stroker is offline  
post #2 of 4 Old 04-08-2013, 07:00 PM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Apr 2013
Location: Beaver creek
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Angry

All so when u first crank it it will flat out run like a bat out of hell for about 400 yards them bam like a brick wall the rpms will drop to like cruising speeds and will not go wot anymore just real slugish .
LA stroker is offline  
post #3 of 4 Old 04-08-2013, 07:18 PM
JGI
Powerstroke.org Rookie
 
JGI's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 15
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
It could be a bad speed sensor (P0500). Did you have someone pull the codes?
JGI is offline  
post #4 of 4 Old 04-08-2013, 07:22 PM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Apr 2013
Location: Beaver creek
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
No I have a buddy that built the motor at the dealer ship I have to take it Thursday evening and he's Gona pull the codes free of charge but would that cause a like a limp mode cause at first it's realy fast then it just falls on its face. I tried to pull the dtcs with my sct but it says none were found.
LA stroker is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome