2003 no start help please 249k help me keep it climbing! - Ford Powerstroke Diesel Forum
6.0L Problems Forum Having Trouble? Post here

Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 04-07-2013, 07:22 PM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Nov 2011
Location: cleveland
Posts: 18
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
2003 no start help please 249k help me keep it climbing!

First off i have a early 2003 6.0 with 249k on it. Hey everyone just need some help figureing this truck out. I was driving home from work doing about 50mph when i realized i was not getting any more power. I had my foot to the floor and she kept steady at 50mph. I slowed to 35 then got back on it and she held steady at 35 with my foot to the floor. I pulled over and she shut off on me and will not restart. Hooked the computer up to it and this is what i got. Ficm 48 off 48.5 cranking, icp demand 1300 actual icp 500-550, duty cycle was 85. I am getting low oil pressure on the dash and the fitler housing fills quickly.She is on the verge of starting but as soon as i stop cranking it shuts off. I unplugged the icp and still no start. Pulled the ipr screen was intact and free of debris. Then got down to the hpop, its gears looked good, all fittings looked good, and the ball was still pressed in there. So im thinking its gotta be a high pressure oil leak. Any ideas on where to start? With the ipr being on the back it being an 03 can i air test the high pressure oil system through a plug on the pass side rail? Any help would be great!
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 04-08-2013, 09:21 AM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Nov 2011
Location: cleveland
Posts: 18
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Alright guys more info. I have air tested the system. With no power to the ipr there is a gurgling sound comming from within the motor when i put power to it there is no noise what so ever. So that has steered me away from high pressure oil leak to the hpop. Dose that sound right am i missing anything?
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 09:06 AM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors