No power at low RPM - Ford Powerstroke Diesel Forum
6.0L Problems Forum Having Trouble? Post here

User Tag List

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 8 Old 04-07-2013, 10:26 AM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 4
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
No power at low RPM

Hi, I'm looking for some help. I have a 07 6.0 which isn't making any power down low. I thought it was a turbo issue so I replaced it and still the same. I'd a pressure test and no air leaks. I also cleaned my EBP sensor. That didn't change anything. I have a motos snap on scanner. So I can run tests I just need to know where else I should start looking.
Hotcarl is offline  
post #2 of 8 Old 04-07-2013, 10:35 AM
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Apr 2013
Posts: 19
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
How much psi is it making at high rpms or will it even do that?
gage is offline  
post #3 of 8 Old 04-07-2013, 10:48 AM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 4
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
About 25 26psi. The top end feels good!
Hotcarl is offline  
post #4 of 8 Old 04-07-2013, 10:55 AM
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Apr 2013
Posts: 19
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Does it idle rough?
gage is offline  
post #5 of 8 Old 04-07-2013, 10:57 AM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 4
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
No idles fine. I did a injector contribution test and they seem to be all working the same
Hotcarl is offline  
post #6 of 8 Old 04-07-2013, 11:03 AM
Compression Ignition Addict
 
jesilvas's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Nacogdoches, TX
Posts: 11,148
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 27 Times in 25 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Could be VGT solenoid.
What is EBP, BARO, and MAP all doing with KOEO? Should be almost identical.
Maybe fuel pressure issue too.



2000 F-350 Lariat Super Duty, Dually, CCLB, 7.3L
4R100, 2wd
330,000 + miles
jesilvas is offline  
post #7 of 8 Old 04-07-2013, 11:07 AM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 4
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
The Vgt solenoid is new. I just put a new turbo on it yesterday. EBP was reading 97 KPA at hot idle.
Hotcarl is offline  
post #8 of 8 Old 04-07-2013, 06:46 PM
Compression Ignition Addict
 
jesilvas's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Nacogdoches, TX
Posts: 11,148
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 27 Times in 25 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Let me put it this way:
Test VGT duty cycle driving. And EBP, MAP, and BARO at KOEO.
Guess it could be FICM too.



2000 F-350 Lariat Super Duty, Dually, CCLB, 7.3L
4R100, 2wd
330,000 + miles
jesilvas is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome