Do you think i have a bad GPCM?? - Ford Powerstroke Diesel Forum
6.0L Problems Forum Having Trouble? Post here

Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 02-08-2013, 03:44 PM
Premium Member

 

Join Date: Mar 2009
Location: Detroit
Posts: 113
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Do you think i have a bad GPCM??

Ok, a week or so ago i finished my head gaskets (cab removal). I also replaced all the glow plugs (Motorcraft) and both harnesses since i had the truck apart. The day after i finished the head gasket job the truck threw a P0676 code (cylinder 6 glow plug circuit failure). I cleared the code and it just comes back. I swapped the 2 connectors on the GPCM and threw a code P0683 (GPCM to PCM communication circuit). I then put the two connectors back to normal on the GPCM, cleared the code and now its throwing the first one again. Do you guys think i might have a faulty GPCM since i have all new glow plugs and glow plug harnesses???
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 02-08-2013, 06:18 PM
Powerstroke Techie

 

Join Date: Nov 2010
Location: South Fayette/Pittsburgh PA
Posts: 5,325
Thanks: 23
Thanked 83 Times in 74 Posts
Feedback Score: 4 reviews
possible one of the harnesses isn't seated all the way? they can be tough to push in sometimes.

Start with a resistance check at the glow plug harness connectors. A good glowplug should be around 2 ohms to ground
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 02-11-2013, 12:46 PM
Premium Member

 

Join Date: Mar 2009
Location: Detroit
Posts: 113
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Thanks man. I'll check that this week. It starts and round fine, just have that code coming up. Hopefully that's it. If the plug is seated on the glow plug would that mean I could have a faulty GPCM?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 02-13-2013, 02:27 AM
Premium Member

 

Join Date: Mar 2009
Location: Detroit
Posts: 113
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
Feedback Score: 0 reviews
ok, so last night i disconnected the black harness on the GPCM (for the even numbered cylinders) and did an ohm test. All glow plugs tested right at 1 ohm. Before this i pushed down on the glow plug connectorr, the angle my arm was at i couldnt tell if any of them pushed in any. I cleared the check engine light, if it comes back with a GP code, could i suspect the GPCM is faulty?
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 01:50 PM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors