no power white smoke.... - Ford Powerstroke Diesel Forum
6.0L Problems Forum Having Trouble? Post here

Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 11-22-2007, 08:41 AM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Nov 2007
Posts: 15
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
no power white smoke....

hey guys im new here and i got a question... just got my truck like 2 weeks ago.. its a 2004 f 350 6.0. with 50,000 miles runs fine at start-up and fine until around normal operating temp. this is when the problem starts... when at a light and i go to acell. there is no power at all and it bellows out white smoke and takes like 10 sec or so to get going.. does this once or twice then its ok.. any help would be great.. also i tried cleaning the egr and it did it once after that as well.. Happy Thanksgiving..

Last edited by BigAntPerfect; 11-22-2007 at 09:09 AM. Reason: change
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 11-22-2007, 09:17 AM
Member
 

Join Date: Mar 2007
Posts: 60
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
I HAVE THE SAME TRUCK AND HAD THE SAME PROBLEM WITH MINE.I TOOK IT TO THE DEALER AND FRIST THEY REPLACED THE EGR COOLER FOR IT LEAKING AND IT FIXED IT FOR A WEEK OR SO THEN IT STARTED OT BLOW COOLANT OUT THE COOLANT TANK SO I TOOK IT BACK AND THEY FOUND THAT THE HEADGASKETS NEED TO BE REPLACED SO WHEN THEY REPLACED THE HEADGASKETS I HAD THEM PUT THE ARP HEAD STUDS IN WITCH I BOUGHT AND GAVE THEM TO THE TECH.
I WOULD SPEND THE EXTRA MONEY ON THE STUDS FOR EXTRA INSURANCE IF YOURS NEED TO BE REPLACED
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 12-19-2007, 12:17 PM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Dec 2007
Location: Pueblo Colorado
Posts: 9
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Did that fix the problem?

After you had the headgasket replaced and the new studs put in was the problem fixed? If it was fixed, how long has it been since you had it done? ... I am experiencing the same issue with my 2004 6.0l and want to give my mechanic as much info as I can.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 12-19-2007, 05:42 PM
Slacker



 

Join Date: Dec 2006
Location: Surprise, Arizona
Posts: 16,938
Thanks: 13
Thanked 29 Times in 23 Posts
Feedback Score: 4 reviews
EGR cooler or HG's are likely.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 09:54 PM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors