Melted wires - Ford Powerstroke Diesel Forum
6.0L Problems Forum Having Trouble? Post here

Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 01-21-2013, 10:17 AM
Powerstroke.org Fanatic
 

Join Date: Sep 2009
Location: Inglis,fl
Posts: 143
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Melted wires

2004 f250 6.0 xlt
My egr wires rubbed on Metal and grounded out. Then the wires melted together. The truck still runs fine but the tach, trans temp and coolant temp gauges are not working. Also the glow plug light stays on for a long time. The check engine light and check gauge light is also on.

I checked codes and got. U0155 ( lost communication with instrument panel cluster (Ipc) control module.

Does any one know where this is located on the truck? Could the pcm be bad?
No fuse are bad. Thanks for any help,

Last edited by josh_2563; 01-22-2013 at 03:36 AM.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 01-21-2013, 10:19 AM
Powerstroke.org Fanatic
 

Join Date: Sep 2009
Location: Inglis,fl
Posts: 143
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Rechecked the codes and got
P0405
P0460
P0528
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 01-21-2013, 12:06 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Dec 2008
Location: port arthur texas
Posts: 3,493
Thanks: 0
Thanked 20 Times in 19 Posts
Feedback Score: 0 reviews
I suggest replace the connector pig tail and clear codes retest. It would help to also find out the cause of the burnt wires and fix the issue. May also need to replace the sensor/valve.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 01-21-2013, 12:15 PM
Powerstroke.org Fanatic
 

Join Date: Sep 2009
Location: Inglis,fl
Posts: 143
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
I fixed the pig tail. I paid a guy to do a egr delete and he zip tied the egr valve to the intake pipe because it was making a code show up.
The zip tie broke and let the egr valve bounce around and wear the wires till it gounded out.
It still had code after fixing pig tail
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 11:56 PM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors