04 F250 6.0 Cold start trouble - Ford Powerstroke Diesel Forum
6.0L Problems Forum Having Trouble? Post here

Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 11-18-2007, 04:47 PM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Sep 2007
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
04 F250 6.0 Cold start trouble

Upon starting truck extremely rough idle and no power until full warm up but still has a small hick up every once in a while. change oil regularly and have changed both fuel filters. it acts like a injector but this is my first diesel truck? the truck has 70k miles with automatic. Any help would be greatly appreciated! Thanks in advance.

Hays
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 11-18-2007, 04:52 PM
Banned
 

Join Date: Sep 2006
Location: Jarrettsville, MD
Posts: 0
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
You should still be under the 5 yr/100k mile warranty. Take it to a dealer and tell them you have cold start issues. They should install the latest flash which will take care of most of your problems.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 11-19-2007, 07:10 PM
Powerstroke.org Fanatic
 

Join Date: Sep 2007
Posts: 121
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
If the new flash doesnt fix every thing they should run a injector cut out test and replace any weak injectors. 99 times out of 100 this condition is caused by a weak injector some of the time the new flash will fix it but some times you will have to replace the injector(s). But if you are still under warranty it should all be covered so you shouldnt have to worry. Also was there any rust of other trash visible in eiter filter?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 11-20-2007, 08:11 PM
Member
 

Join Date: Sep 2007
Location: Temple City, CA
Posts: 49
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via AIM to gtdan01
My truck has 166k miles on it and it would run like complete crap when I first started it in the morning and until it warmed up that was how it was. After the updated flash I had done last week it feels great on start up and doesn't feel like it is firing on less than 8 cylinders.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 07:05 AM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors