No Gauges - Ford Powerstroke Diesel Forum

6.0L Problems Forum Having Trouble? Post here

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 3 Old 01-18-2013, 03:52 PM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
No Gauges

Hi all, I just got my F250 on Saturday. Worked great for two days. Then on Monday the CEL came on a P0237 then Tuesday it started the TBC fault and the the I lost all my gauges on the cluster. I replaced the Mass airflow sensor and both batteries today. That cleared the faults for about 10 minutes then I shut it off and now I am getting a CEL, ABS and the wrench lights, also when I start it the TBCfault comes up but clears when I hit the reset button.

Any help or suggestions will be greatly appreciated.

Thanks

2005 F250 King Ranch Crew Cap Short Bed. Banks 6 gun with Speedloader, Banks Exhaust, Banks Intercooler, K&N CAI, 8" Procomp lift on 325/65-18 Procomp X-terrains.
bora12 is offline  
post #2 of 3 Old 01-21-2013, 06:38 AM
Powerstroke.org Fanatic
 
RedBKM's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 106
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
All of your issues appear electrical and I would start with fuses. The panel is under the steering column.

The TBC is the trailer brake controller. A bad fuse or bad trailer wiring will make it go crazy. Was anything plugged into your trailer connector during this?

2006 F350 PSD Lariat 4x4 SRW, 4" MBRP straight pipe, SCT X3 w/ ID Tunes, Edge Insight CTS, Sinister Coolant Filter, High Idle, Red
2013 F250 6.2L 4x4 (work truck) Factory E-locker, Warn Trans4mer M12000
1995 Mustang Cobra 5.0, Heads, intake, 65mm TB, headers, exhaust, 3.73s, Cobra Rs, 160k trouble-free miles, Red
2011 Mazda Tribute (Ford Escape) 2.5L, 4x4 & 27mpg= Thank you Ford, eBay heated seats, Red
'42 International K1 pickup, Green Diamond I6, 4 on floor, Red
RedBKM is offline  
post #3 of 3 Old 01-22-2013, 04:32 AM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
RedBKM, thanks for the reply. no, nothing was plugged in and I had done some reasearch and tried to track down all the possible gremlins in the electrical system. I finnaly got frustrated with it and took it to the dealership. They said it was something going on in the Banks, they unplugged it from the OBDII port and it works and runs fine now, but I am still getting the P0237 code, a little research on that and I have found that it could be the K&N intake causing this.

I have a couple questions on this now:

In Virginia the truck will not pass inspection with a CEL... Is there a way to clear this? Is it possible that the Banks computer blocking this code and now that it is malfunctioning it appears?

2005 F250 King Ranch Crew Cap Short Bed. Banks 6 gun with Speedloader, Banks Exhaust, Banks Intercooler, K&N CAI, 8" Procomp lift on 325/65-18 Procomp X-terrains.
bora12 is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome