On the side the road! 9-1-1 - Ford Powerstroke Diesel Forum
6.0L Problems Forum Having Trouble? Post here

Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 12-29-2012, 05:43 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Feb 2012
Posts: 517
Thanks: 0
Thanked 4 Times in 4 Posts
Feedback Score: 0 reviews
On the side the road! 9-1-1

Tryck died after having no boost issue... Truck will not perform any starting procedures, pumps glow plugs blower etc. checked all fuses with multimeter and theyr all good key on and dash works but no click or cranking. Checked as many sensors and wires as i could and they all look fine any input would be amazing right now. Thanks a ton guys!


Sent from my iPhone using AutoGuide.com App
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 12-29-2012, 05:50 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Feb 2012
Posts: 517
Thanks: 0
Thanked 4 Times in 4 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Sct tuner shows no strategy tune vehicle info or codes


Sent from my iPhone using AutoGuide.com App
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 12-29-2012, 06:36 PM
Banned
 

Join Date: Oct 2011
Location: Carrollton Ohio
Posts: 8,839
Thanks: 65
Thanked 53 Times in 35 Posts
Feedback Score: 10 reviews
Sounds like your PCM isn't connected. Check the harnesses and plugs on the driver side inner fender beside the battery tray.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 12-29-2012, 06:56 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Feb 2012
Posts: 517
Thanks: 0
Thanked 4 Times in 4 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Middle plug on the harness removed and it will crank but no start


Sent from my iPhone using AutoGuide.com App
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old 12-29-2012, 07:04 PM
Banned
 

Join Date: Oct 2011
Location: Carrollton Ohio
Posts: 8,839
Thanks: 65
Thanked 53 Times in 35 Posts
Feedback Score: 10 reviews
Plug it back in then try again. Also check the crank and cam position sensors and pig tails. One other thing to try is unplugging the icp harness off of the icp sensor and try it again. Do you have a monitor?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #6  
Old 12-29-2012, 07:36 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Feb 2012
Posts: 517
Thanks: 0
Thanked 4 Times in 4 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Sct tuner. But it isnt viewing any vehicle info, strategies, nothing at all


Sent from my iPhone using AutoGuide.com App
Reply With Quote Quick reply to this message
  #7  
Old 12-29-2012, 07:37 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Feb 2012
Posts: 517
Thanks: 0
Thanked 4 Times in 4 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Also, replaced icp, harness and ipr two days ago and wrapped the harness reL good with heat sheild wrap


Sent from my iPhone using AutoGuide.com App
Reply With Quote Quick reply to this message
  #8  
Old 12-30-2012, 07:59 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Feb 2012
Posts: 517
Thanks: 0
Thanked 4 Times in 4 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Theres a one wire sensor behind the oil filter ontop of the oil cooler, that thing looks drenched in oil, but the harness is fine, does that sensor have anything to do with the engine starting? With the middle pcm connector out i can hear the normal starting sounds like fuel pump but it will not start at all. Thanks again for all your help!


Sent from my iPhone using AutoGuide.com App
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 10:15 PM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors