U0155 Lost Communication With Instrument Panel Cluster - Ford Powerstroke Diesel Forum
6.0L Problems Forum Having Trouble? Post here

Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 12-27-2012, 11:28 AM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Dec 2012
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Exclamation U0155 Lost Communication With Instrument Panel Cluster

I have an 06 ford f250 diesel with a banks iq, the other day i was driving down the freeway when suddenly the cluster went dead and the rpms jumped up, I pulled over and tried to see what was wrong, gears won't change, cluster just says check gauges, I've check all fuses, batteries, all ground cables, and can't figure out the problem, everything works fine except cluster, and transmission won't change gears, I'm thinking the gears won't change because the cluster won't work, any one have any ideas on how to fix this problem?

Last edited by luckychris25; 12-27-2012 at 11:33 AM.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 12-27-2012, 02:04 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Dec 2008
Location: port arthur texas
Posts: 3,501
Thanks: 0
Thanked 20 Times in 19 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Either a fuse or relay blew supplying power to the instrument cluster module or a wire/circuit broke. Either way the cluster has lost communication with the pcm and the tranny module with no signal from the speedo/tach the tranny doesn't now when to shift.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 12-28-2012, 09:37 AM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Dec 2012
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
checked all fuses and relays, all of them are ok, no wire/circuit broke...... I've checked everything...
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 12-28-2012, 09:45 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Dec 2008
Location: port arthur texas
Posts: 3,501
Thanks: 0
Thanked 20 Times in 19 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Then I am afraid you will have to change the whole cluster. Unless you can still only change the cluster module but in 06 I think they were fully integrated. Hopefully I am wrong.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old 10-08-2013, 04:34 PM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Oct 2013
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
This is going on with my truck now. did you have to change the whole cluster? but sometimes it works and sometimes it doesnt
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 11:18 AM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors