Instrument Failure with TBC and Seat Heater Failure - Ford Powerstroke Diesel Forum
6.0L Problems Forum Having Trouble? Post here

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 4 Old 11-17-2012, 05:37 AM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 9
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Instrument Failure with TBC and Seat Heater Failure

I just put a new crate long block in my 05 F350 6.0 I basically replaced everything. Truck runs great but I've noticed something bad happening. I noticed the fuel gauge would stop working, and when I go down the road I get a TBC Fault then the speedo, tach, and temp gauge stop working. I was on a long trip so I kept driving and they all started working again mysteriously as though nothing had ever happened. I have the SCT dash scan so I knew the truck was running great. My seat heaters don't work and the lights for them don't even come on but they worked prior to the motor install....My dash vents aren't blowing out of the center vent also....Any chance the problems might have a connection?
Krzykeeb is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 4 Old 11-17-2012, 05:54 AM
Compression Ignition Addict
 
Join Date: Dec 2008
Location: port arthur texas
Posts: 4,222
Thanks: 1
Thanked 66 Times in 62 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Check your wireing harness pass-thru plug at the firewall and the instrument cluster main harness plug for damage and properly plugged in.

Instrument cluster could be bad, the 05 the Gem and instrument cluster module were integrated into the cluster. The Gem module controls in cab body functions, door locks windows; power seats etc.


Lord I shall lead them to the water but I will not try to make them drink
dannyboy950 is offline  
post #3 of 4 Old 11-17-2012, 07:51 AM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 9
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Ok I will check those things...on the seats the power stuff on the seats work just not the heater....i saw a link on here somewhere about how to change the power grid on em...the fuse for the seat heaters is good.
Krzykeeb is offline  
post #4 of 4 Old 11-17-2012, 10:21 PM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 9
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
The dash failure seems to have stopped. I had no trouble today. I plugged and cleaned the connections and plugged all that stuff back in. I was told the Vacuum Pump has an electrical connection to my seat heaters and they they are on the same relay. My vacuum pump isn't working and the seat heaters aren't working. I am looking for the HVAC relay does anybody know which one it is? I don't think my seats heaters are burned up bc the light does not light up on the seat when I press the button. Im very lost any help would greatly be appreciated.
Krzykeeb is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome