04, f250 miss and low power - Ford Powerstroke Diesel Forum
6.0L Problems Forum Having Trouble? Post here

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 3 Old 11-10-2012, 07:09 AM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
04, f250 miss and low power

Im new to the site and glad to be here. I also posted this in the introduction after being asked what problems. Thanks. My truck is a 2004 f250. the truck was running fine then it Started missing and knocking like it had a bad injector
Scanned it and found injector codes. No ficm code. Did a cutout on all injectors and couldn't communicate with 2,4,6 and 8 so I thought it was the wiring harness.
Checked harness, checked ficm voltage, cleared codes and still came back with number four
Low voltage. Pulled 2,4,6 and 8 injectors checked all prongs, I-rings and seals
(Replaced number four) put everything back together and started truck
Still had a bad miss and no power.
Done a Relative compression test and cylinders four and five were low. Pulled the new #4 injector back out and pulled number five out. When I pulled the stand pipe from the right side it had a little rust on it.(looked like rust) when I pulled number 5 injector it looked like it had rust bout mid way of the injector.
For some history on this truck. I've had to change the egr valve, egr cooler, oil cooler and coolant reservoir.
Bustedshoulder is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 Old 11-10-2012, 10:26 AM
Compression Ignition Addict
 
southend's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Location: Gulf Coast
Posts: 5,201
Thanks: 1
Thanked 2 Times in 2 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 1 reviews
Quote:
Originally Posted by Bustedshoulder View Post
Im new to the site and glad to be here. I also posted this in the introduction after being asked what problems. Thanks. My truck is a 2004 f250. the truck was running fine then it Started missing and knocking like it had a bad injector
Scanned it and found injector codes. No ficm code. Did a cutout on all injectors and couldn't communicate with 2,4,6 and 8 so I thought it was the wiring harness.
Checked harness, checked ficm voltage, cleared codes and still came back with number four
Low voltage. Pulled 2,4,6 and 8 injectors checked all prongs, I-rings and seals
(Replaced number four) put everything back together and started truck
Still had a bad miss and no power.
Done a Relative compression test and cylinders four and five were low. Pulled the new #4 injector back out and pulled number five out. When I pulled the stand pipe from the right side it had a little rust on it.(looked like rust) when I pulled number 5 injector it looked like it had rust bout mid way of the injector.
For some history on this truck. I've had to change the egr valve, egr cooler, oil cooler and coolant reservoir.
Have you been losing coolant? Have you checked ficm koeo, koec, running and load tested batteries. You may want to pull the upper fuel filter, hfcm fuse and ficm relay then crank it over and check for combustion gasses in the housing. What is icp and ipr readings?

Sent from my phone that somebody didn't help me get.

Unfortunately had to Sell my ......2004 KR CC SWB FX4 - Edge insight cts, blue spring upgrade, updated HFCM drain plug, XDP coolant filter, CAT EC-1 rated coolant, Custom Diesel EGR delete, CAT delete, Rotella T6

SEE MY OIL COOLER REPLACEMENT AND EGR DELETE -
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
southend is offline  
post #3 of 3 Old 11-10-2012, 11:04 AM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
I did check the voltage at the ficm koeo didn't check koec or running.
I load tested batteries. Has new fuel filters and not losing coolant.
Bustedshoulder is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome