no start 05 - Ford Powerstroke Diesel Forum
6.0L Problems Forum Having Trouble? Post here

Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 10-06-2012, 09:13 PM
Powerstroke.org Fanatic
 

Join Date: Oct 2011
Location: Morristown, TN
Posts: 130
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Angry no start 05

I studded the heads new oil cooler new hpop no gaskets for all. I have cranked for a long time had truck hooked to another diesel whole time while cranking. Checked icp its clean and ipr. Icp pressure is 0 and volts is 0.2 ficm is fine at 48v and cranking only drops to 47.5. New stand pipes and dummy plugs. Everything was torque to spec. Factory gauge shows no oil pressure either. Any way to bleed air out of oil or any other suggestion. About to my wits end with this. Afraid of burning up my starter with the long cranks and getting hot... PLeASE HELP
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 10-06-2012, 09:34 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Sep 2012
Posts: 306
Thanks: 1
Thanked 2 Times in 2 Posts
Feedback Score: 0 reviews
did you prime the hpop when you did the stand pipes?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 10-06-2012, 09:37 PM
Powerstroke.org Fanatic
 

Join Date: Oct 2011
Location: Morristown, TN
Posts: 130
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
No didnt know how or that i needed too

Sent from my DROID RAZR using AutoGuide.Com Free App
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 10-07-2012, 05:16 AM
Premium Member
 

Join Date: Jan 2012
Location: Gulf Coast
Posts: 5,201
Thanks: 1
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 1 reviews
Make sure your batteries are fully charged and on a charger. Pull your oil filter, hold the filter drain valve down, crank it over and see if the housing fills with oil. You can pour some oil a quart or so in the filter housing to fill the hpop resevoir. Crank for 30 sec, let it sit for 1:30, to let the starter cool. If the dummy oil guage doesn't come up, your lpop is not primed, if your not getting oil in the housing, the guage will not come up. Are you using motorcraft filter and cap?

Sent from my phone that somebody didn't help me get.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old 10-07-2012, 05:33 AM
Powerstroke.org Fanatic
 

Join Date: Oct 2011
Location: Morristown, TN
Posts: 130
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Yes i went back with all motorcraft filters
Reply With Quote Quick reply to this message
  #6  
Old 10-07-2012, 05:38 AM
Premium Member
 

Join Date: Jan 2012
Location: Gulf Coast
Posts: 5,201
Thanks: 1
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 1 reviews
Quote:
Originally Posted by Jacup84 View Post
Yes i went back with all motorcraft filters
And a motorcraft cap to match?

Sent from my phone that somebody didn't help me get.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #7  
Old 10-07-2012, 05:46 AM
Powerstroke.org Fanatic
 

Join Date: Oct 2011
Location: Morristown, TN
Posts: 130
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Yes. All i can think is i have air in the lines. I hope its not a leak
Reply With Quote Quick reply to this message
  #8  
Old 10-07-2012, 05:49 AM
Premium Member
 

Join Date: Jan 2012
Location: Gulf Coast
Posts: 5,201
Thanks: 1
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 1 reviews
It could take some time, you should really pull the oil filter and check for oil up there.

Sent from my phone that somebody didn't help me get.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #9  
Old 10-07-2012, 06:01 AM
Powerstroke.org Fanatic
 

Join Date: Oct 2011
Location: Morristown, TN
Posts: 130
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
I am about to do that as we speak
Reply With Quote Quick reply to this message
  #10  
Old 10-07-2012, 06:28 AM
Powerstroke.org Fanatic
 

Join Date: Oct 2011
Location: Morristown, TN
Posts: 130
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Went down to try it pump oil for bout 2 turns batteries went dead

Sent from my DROID RAZR using AutoGuide.Com Free App
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 09:06 AM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors