Got it to run, but now missing ... - Ford Powerstroke Diesel Forum
6.0L Problems Forum Having Trouble? Post here

User Tag List

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 4 Old 10-05-2012, 03:13 AM Thread Starter
Compression Ignition Addict
 
ChiefRocka's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Hollister, CA
Posts: 280
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 27
Thanked 3 Times in 2 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Got it to run, but now missing ...

Hello guys ...

We were plagued with a 6.0 Lemon that has been in repair quite a few times.

It's an '06, F-350 Utility Body truck. It is used everyday, so its hard to get it repaired.

We had a shop replace a few orings in the system, and now seems to start ok.

What first started happening, when cold, it is really cold blooded and does not wanna run. Does want to accelerate.

NOw, even when warm .... it is missing like mad....Like a gas engine with bad plugs.

Off idle and WOT is 'ok' ... part throttle is when it does it the most.

Mileage is only 145K ... could this thing need injectors ??

Just last weekend, I have it a full service...including fuel filiters.

But this has been going on for a couple months...progressively getting worse.

Help !!!!

John

2002 F-250, CCSB, 4" Exhaust, Stock otherwise

http://www.acchollister.com/
ChiefRocka is offline  
post #2 of 4 Old 10-05-2012, 03:23 AM
Compression Ignition Addict
 
jesilvas's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Nacogdoches, TX
Posts: 11,148
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 27 Times in 25 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Have you checked FICM? How are the batteries?



2000 F-350 Lariat Super Duty, Dually, CCLB, 7.3L
4R100, 2wd
330,000 + miles
jesilvas is offline  
post #3 of 4 Old 10-05-2012, 03:37 AM Thread Starter
Compression Ignition Addict
 
ChiefRocka's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Hollister, CA
Posts: 280
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 27
Thanked 3 Times in 2 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Funny you asked, as my batteries were low.

But after an overnite charge, we are back to to FULL power and a high crank speed....but problem still remains.

Also forgot to mention, it seems to be using ALOT of fuel. MIleage is down considerably.

How do you check the FICM ??

I'm assuming its a voltage check ??

John

2002 F-250, CCSB, 4" Exhaust, Stock otherwise

http://www.acchollister.com/
ChiefRocka is offline  
post #4 of 4 Old 10-05-2012, 04:07 AM
Premium Member
 
southend's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Location: Gulf Coast
Posts: 5,201
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 1
Thanked 2 Times in 2 Posts
Feedback Score: 1 reviews
Replace both batteries, check ficm, and this......Write Up: Monitoring the 6.0L PSD.

Sent from my phone that somebody didn't help me get.

Unfortunately had to Sell my ......2004 KR CC SWB FX4 - Edge insight cts, blue spring upgrade, updated HFCM drain plug, XDP coolant filter, CAT EC-1 rated coolant, Custom Diesel EGR delete, CAT delete, Rotella T6

SEE MY OIL COOLER REPLACEMENT AND EGR DELETE - http://www.powerstroke.org/forum/gen...tml?highlight=
southend is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome