101k Mi PSD Acting Weird - Ford Powerstroke Diesel Forum
6.0L Problems Forum Having Trouble? Post here

Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 10-18-2007, 04:03 PM
Serving Our Country!

 

Join Date: Oct 2007
Location: Navarre, FL
Posts: 2,496
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 1 reviews
Send a message via AIM to f250ghost Send a message via MSN to f250ghost Send a message via Yahoo to f250ghost
101k Mi PSD Acting Weird

Has anyone else had a problem with their truck jerking randomly above 40MPH? My buddy Aaron (GreenF350) drove my truck last weekend so I could show him what was going on and he thought it was weird also. The RPM's stay the same, but you can feel a jerk (sometimes hard, sometimes not) whenever you're cruising 45-65 mph. He seems to think it's missing somewhere...but I'm not to familiar with that. At first I thought it was the tranny...but it's fine. Then I thought it was the air filter...that didn't fix it either. I'm out of ideas...has anyone else had this problem?

It's funny how nothing went wrong until my warranty expired...

-Ben
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 10-18-2007, 04:06 PM
Desert Shield/Storm Vet

 

Join Date: Dec 2006
Location: Munising, MI.
Posts: 9,092
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
Hmm get the truck scanned for codes. Might be a turbo issue?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 10-18-2007, 04:18 PM
Serving Our Country!

 

Join Date: Oct 2007
Location: Navarre, FL
Posts: 2,496
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 1 reviews
Send a message via AIM to f250ghost Send a message via MSN to f250ghost Send a message via Yahoo to f250ghost
The turbo sounds loud as usual...what could be wrong with it?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 10-18-2007, 04:21 PM
Desert Shield/Storm Vet

 

Join Date: Dec 2006
Location: Munising, MI.
Posts: 9,092
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
It may just need a cleaning was just thinking it may be that as your not losing rpms with the speed loss. Not sure really just a stab in the dark. If you can get your truck scanned might help if any codes come up will point you in the right direction.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old 10-18-2007, 04:25 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Jul 2007
Location: Moore County
Posts: 244
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via Yahoo to firefooll
is it doing it when it is cold, mine is doing it and i have changed my crank shaft poisition sensor.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #6  
Old 10-18-2007, 04:26 PM
Serving Our Country!

 

Join Date: Oct 2007
Location: Navarre, FL
Posts: 2,496
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 1 reviews
Send a message via AIM to f250ghost Send a message via MSN to f250ghost Send a message via Yahoo to f250ghost
Thanks. Now that I think about it...the speed stays the same, as long as I'm on the accelerator, but the truck will jerk harder and harder until I let off, then when I get back on it it's fine...for a minute or two. It's really weird...I'll have to wait for the next paycheck to get the codes...the Ford dealership likes to rip people off down here...
Reply With Quote Quick reply to this message
  #7  
Old 10-18-2007, 04:27 PM
Desert Shield/Storm Vet

 

Join Date: Dec 2006
Location: Munising, MI.
Posts: 9,092
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by firefooll View Post
is it doing it when it is cold, mine is doing it and i have changed my crank shaft poisition sensor.
Cps isn't really a problem with the 6.0. Not to say its not it, but I don't think so. No buddies with programmers that can scan it for you?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #8  
Old 10-18-2007, 04:34 PM
Serving Our Country!

 

Join Date: Oct 2007
Location: Navarre, FL
Posts: 2,496
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 1 reviews
Send a message via AIM to f250ghost Send a message via MSN to f250ghost Send a message via Yahoo to f250ghost
Just one, but he has a 7.3L. It doesn't do it when it's cold, but I need that new induction heat flash thats out because it runs really rough in the morning after its sat about 8 hours or more. When I plug it in it's fine...but I live in Florida...so I really don't need to plug it in. 60 degrees at night isnt that cold! But to answer your question, it actually doesn't do it until the truck warms up and I'm about halfway to work.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #9  
Old 10-18-2007, 04:37 PM
Desert Shield/Storm Vet

 

Join Date: Dec 2006
Location: Munising, MI.
Posts: 9,092
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
Your buddies tuner will work for your truck also. Doesn't matter that he has a 7.3. Yeah Im not sure but have your buddy scan the truck and post up the codes if any. Otherwise Im sure someone will chime in to point you in the right direction.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #10  
Old 10-18-2007, 04:40 PM
Serving Our Country!

 

Join Date: Oct 2007
Location: Navarre, FL
Posts: 2,496
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 1 reviews
Send a message via AIM to f250ghost Send a message via MSN to f250ghost Send a message via Yahoo to f250ghost
thanks Vital. What branch of the military were you in?
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 03:32 AM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors