Help! I need some Ideas !!!!!!! - Ford Powerstroke Diesel Forum
6.0L Problems Forum Having Trouble? Post here

Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 09-29-2007, 06:54 PM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Jul 2007
Location: Tuscaloosa, Alabama
Posts: 25
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Unhappy Help! I need some Ideas !!!!!!!

I ran a post a couple of months ago about my 04 6.0 CCSD cutting out. The trucks seems to be cutting off like its skipping or the key is being turned off. I've had it in the shop three times already, I don't think they have a clue. I have only had the truck 4 months and it has 41k. I get the same engine code P0470 EBP error. They've replaced the EBP sensor the EGR valve and the last time they cleaned the turbo viens adn unisone ring. I runs a couple of days fine when I get it back and then it does it again and gets worse from there. I even tried to take it back to the dealer today and trade it off. Of course, they didn't want to give me anything. They had a 02 one owner 7.3 with 38k, but I don't think I can handle the loose on my truck. I need some Ideas fast PLEASE HELP!

LoneWolfe
04 6.0 SD CC 4x2
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 09-29-2007, 07:01 PM
.

 

Join Date: Oct 2006
Location: Oklahoma
Posts: 4,489
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Hey buddy its Saterday night might not get any good hits on this thread for a while.
Let me pm a link to it to a couple people that can prob help you out.
Check back tomorrow and see if you dont have some help.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 09-29-2007, 07:35 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: May 2007
Location: Tulsa, OK
Posts: 4,230
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
does it cut off while driving or at lower speeds?

throw some more info out.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 09-30-2007, 07:29 AM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Jul 2007
Location: Tuscaloosa, Alabama
Posts: 25
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
It does not actually cut off. The engine goes quiet and acts like the went below an idle. Sometimes working the pedal will bring it back. Driving home from work it will start jerking about 1700rpm's, I can give it an open throttle and it will go away for a while. I asked the tech about the signal from the throttle pedal to the actuator on the motor and didn't have much to say. I also wonder about the IPR and ICP sensors.

LoneWolfe
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old 09-30-2007, 05:54 PM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Jul 2007
Location: Tuscaloosa, Alabama
Posts: 25
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
BUMP PLEASE
Reply With Quote Quick reply to this message
  #6  
Old 09-30-2007, 06:09 PM
Slacker



 

Join Date: Dec 2006
Location: Surprise, Arizona
Posts: 17,218
Thanks: 13
Thanked 60 Times in 47 Posts
Feedback Score: 4 reviews
with that code....its pretty much got to be a wiring concern, a sensor concern, a plugged EBP tube, or a exhaust leak in the Y pipe
Reply With Quote Quick reply to this message
  #7  
Old 10-02-2007, 02:11 PM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Jul 2007
Location: Tuscaloosa, Alabama
Posts: 25
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Hello everybody, I don't know what happened but I just got tired of the 2004 6.0L sitting in the shop more than I was driving it so I took it back to the deal and took my loss. I found a 02 7.3L CC SD very nice very clean truck with 32K original miles and a one owner. I spoke with the owner and the oasis was clean. Never had any work other that the regular services. The truck runs great and I went ahead with a 4/48k warranty to boot. I want to thank everybody for the help and support and I'm sure I'll have questions in the future on this truck. This forum is really great, I like to do most of my own work you people are my tech support. Thanks again!

LoneWolfe
2002 F250 SD CC 7.3L 4R100
No mods yet but plan on 4" exhuast and Edge Evo
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 10:05 PM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors