I THINK I BLEW MY TURBO!!!!!!! ANY INPUT? - Ford Powerstroke Diesel Forum
6.0L Problems Forum Having Trouble? Post here

Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 03-24-2012, 04:28 PM
Member
 

Join Date: Oct 2011
Location: jacksonville
Posts: 35
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
I THINK I BLEW MY TURBO!!!!!!! ANY INPUT?

SO MY WIFE AND I WERE DRIVING DOWN THE FREEWAY ABOUT 70MPH AND I HEARD A BIG POP BOOST WENT TO 0 AND STARTED BURNING CRAZY AMOUNTS OF OIL! OTHER THAN THAT HAD NO CHOICE BUT TO DRIVE IT HOME ANOTHER 30 MILES AND THE ENTIRE WAY HOME THE OIL PRESSURE WAS FINE,OIL AND COOLANT TEMP NORMAL AS WELL. HOWEVER THE EGT WAS ABOUT 250* HOTTER THAN NORML? ANY SUGGESTIONS? IS THE TURBO FOR SURE BLOWN OR IS THERE SOMETHING POSSIBLY ELSE WRONG WITH IT LIKE A SENSOR OR SOMEHTING? ANY HELP WOULD BE APPRECIATED
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 03-24-2012, 04:45 PM
Serving Our Country!
 

Join Date: Oct 2009
Location: goldsboro, north carolina
Posts: 3,833
Thanks: 1
Thanked 5 Times in 4 Posts
Feedback Score: 0 reviews
sounds like you blew the boot off
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 03-24-2012, 04:52 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Feb 2012
Location: Gainesville, FL
Posts: 1,185
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via Skype™ to bwmtnbiker
Check all of your Turbo boots. Like.mentioned above, it sounds like you blew a hose off. Check them all at the inter cooler and the Turbo.

Sent from my DROID RAZR using AutoGuide.Com Free App
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 03-24-2012, 05:35 PM
Member
 

Join Date: Oct 2011
Location: jacksonville
Posts: 35
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
all boots are still connected i just quadruple checked! im stumped
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old 03-24-2012, 06:35 PM
Powerstroke Techie

 

Join Date: Nov 2010
Location: South Fayette/Pittsburgh PA
Posts: 5,215
Thanks: 21
Thanked 72 Times in 63 Posts
Feedback Score: 4 reviews
does your 04 have the black plastic cold side cac tube?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #6  
Old 03-24-2012, 06:57 PM
Member
 

Join Date: Oct 2011
Location: jacksonville
Posts: 35
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
sorry for being a noob but what does cac stand for? if your refering to intercooler pipes they are both metal...
Reply With Quote Quick reply to this message
  #7  
Old 03-24-2012, 07:43 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Feb 2012
Location: Gainesville, FL
Posts: 1,185
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via Skype™ to bwmtnbiker
Quote:
Originally Posted by windmill86 View Post
sorry for being a noob but what does cac stand for? if your refering to intercooler pipes they are both metal...
Those would be the pipes he is referring too. Do you happen to have any gauges or an edge cts? Anything that can check turbo psi? I would remove all of the inter cooler hoses and check for rips. Mine coming off the turbo had a 2 inch gash in it.

Sent from my Xoom using AutoGuide.com App
Reply With Quote Quick reply to this message
  #8  
Old 03-24-2012, 07:44 PM
Member
 

Join Date: Oct 2011
Location: jacksonville
Posts: 35
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
yes i have an edge and the boost is 0 even at like 2k rpm i will pull the pipes tomorrow and hopefully that is the problem
Reply With Quote Quick reply to this message
  #9  
Old 03-24-2012, 07:46 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Feb 2012
Location: Gainesville, FL
Posts: 1,185
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via Skype™ to bwmtnbiker
Hmm that is kinda interesting, I haven't heard of one just going and not making any boost at all. It sounds like you have a torn boot or maybe your inter cooler blew out. Check all the tubes for tears and what not and let us know what you find

Sent from my Xoom using AutoGuide.com App
Reply With Quote Quick reply to this message
  #10  
Old 03-24-2012, 08:15 PM
Member
 

Join Date: Oct 2011
Location: jacksonville
Posts: 35
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
i will def keep you guys posted thanks for all the help so far. tomorrow once the sun comes up i will be pulling all the boots and will let you guys know what i find!
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 02:07 PM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors