Getting Frustrated - Ford Powerstroke Diesel Forum
6.0L Problems Forum Having Trouble? Post here

Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 03-08-2012, 05:14 PM
Member
 

Join Date: Jun 2011
Location: Elwood, Indiana
Posts: 47
Thanks: 7
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Getting Frustrated

Ok the last couple weeks my truck has been running rougher and rougher on start up and missing out while driving. Also although it started rough...it would still start up good; but after you drove it and got the engine warmed up it won't start. So i took it to a diesel mechanic and he said my isp valve needed replaced and the clamps on my turbo went bad causing an exhaust leak. He also put it on the scanner and it showed all electrical systems were fine. I had him test my coolant pressure and that showed fine. So he thought it was fixed... Well I drove it to rural king and tried to start it and wouldn't start and had to tow it home...
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 03-08-2012, 05:17 PM
Member
 

Join Date: Jun 2011
Location: Elwood, Indiana
Posts: 47
Thanks: 7
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
I also voltage tested my ficm while cranking and it still read 47.5 volts
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 03-08-2012, 06:44 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Dec 2008
Location: port arthur texas
Posts: 3,502
Thanks: 0
Thanked 20 Times in 19 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Have it scanned on live data with a good scanner. Watch to see if you are getting sync and it is keeping sync while cranking. Also check foe fuel and oil pressure are keeping within specs.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 03-14-2012, 05:00 PM
Member
 

Join Date: Jun 2011
Location: Elwood, Indiana
Posts: 47
Thanks: 7
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Ok I've had it checked and he didn't find anything. I called a shop who specializes in 6.0's and he is saying that i most likely a high pressure oil leak somewhere...
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 11:37 PM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors