P1378 DTC - Ford Powerstroke Diesel Forum
6.0L Problems Forum Having Trouble? Post here

User Tag List

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 3 Old 02-09-2012, 09:31 AM Thread Starter
Compression Ignition Addict
 
x148's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Location: East Bridgewater, MA
Posts: 230
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 2
Thanked 2 Times in 2 Posts
Feedback Score: 0 reviews
P1378 DTC

Getting the P1378 DTC, causing the truck at random times to loose all power. When truck looses power it smokes white/grey and if you keep your foot into the throttle it turns into black after a few seconds then the truck takes off like nothing was wrong. I tested the FICM and im getting mid 50's running and low 50's with key in the on position. Passenger battery is 13.8v and drivers is 14.0 volts not running, also have high output alternator but can't figure out why this code is coming up.

Any ideas?
x148 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 Old 02-09-2012, 10:53 AM
Compression Ignition Addict
 
Join Date: May 2010
Location: Warren, Oregon
Posts: 1,515
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
P1378 INJ Module FICM supply voltage circuit low Faulty connection, fuse, faulty relay, short to ground, charging system
2 stroker

06 F350 4x4 PSD Lariat FX4 CC LB
Edge Insight CTS Expandable Pyro
AutoMeter Fuel Pressure Gauge
Updated Fuel Reg. Kit 3C3Z-9T517-AG
Amsoil By-Pass(Amsoil 5w40)
Delo ELC Coolant
Coolant Filtration System
pulling a 14,000 lb Alpenlite 5er
97 F350 4x4 PSD CC LB
PacBrake&ATS converter lockup
3" dp 4" exhaust
TruCool 28,000 lb cooler
Tymar Intake
A piller EGT,Boost,Trans
2 stroker is offline  
post #3 of 3 Old 02-09-2012, 01:59 PM Thread Starter
Compression Ignition Addict
 
x148's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Location: East Bridgewater, MA
Posts: 230
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 2
Thanked 2 Times in 2 Posts
Feedback Score: 0 reviews
cleaned the battery terminals and used electrical spray, issue still present during driving. Checked the wires and didn't see any damage, FICM module is above what is required, possible bad or sticky injector? use diesel kleen and add transmission fluid 1x a month to tank to help lubricate
x148 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome