Lack of power when towing? - Ford Powerstroke Diesel Forum
6.0L Problems Forum Having Trouble? Post here

Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 08-18-2007, 06:37 PM
Premium Member
 
Join Date: Nov 2006
Location: DFW
Posts: 2,623
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Lack of power when towing?

Hey folks, wifes 2005 F350 6.0 has started loosing power and not downshifting when towing, the tow haul light comes on but its not down shifting until she floors it?

Any idea's
Also, I have an Airriade on my truck so its easy to get on and off, how to you pull the stock filter off? I just screwed with it for a few and couldnt get it off?

Thanks guys
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 08-19-2007, 04:43 AM
Premium Member
 
Join Date: Nov 2006
Location: DFW
Posts: 2,623
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
bump bump bump
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 08-19-2007, 06:49 AM
Premium Member
 

Join Date: Feb 2007
Location: Wisconsin
Posts: 1,366
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Have you checked the basics, like full of clean oil, fuel filters, pull the egr valve and clean it. Just some ideas.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 08-19-2007, 01:46 PM
Premium Member
 
Join Date: Nov 2006
Location: DFW
Posts: 2,623
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Yea, checked those. She also states when she is towing from a dead stop the tranny studders?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old 08-19-2007, 03:01 PM
Still Alive



 

Join Date: Jul 2006
Location: Silverdale, WA
Posts: 27,571
Thanks: 5
Thanked 15 Times in 10 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via Skype™ to westcoaststrokin
No Idea but I will bump for ya. Always interested in learning about these 6.0's.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #6  
Old 08-21-2007, 06:20 AM
Premium Member
 
Join Date: Nov 2006
Location: DFW
Posts: 2,623
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Turned out to be a bad VGT which they say cuased the EGT to fail?

It runs fine now.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 06:30 PM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors